Vědci radí: Vyhoďte fritovací hrnce

12 komentářů

petr
4. února • 21:37

Kdyz na to mate vyhazovat za olivovej olej 150 kc tak si ho vyhazujte

skakule
17. ledna • 15:10

Amory: jo, Řekové jsou tlustí, ale zároveň se kupodivu dožívají celkem vysokého věku! Je to spíš o množství než kvalitě stravy, kterou si dopřávají a potom taky o genetických dispozicích.

luki
27. května • 13:42

Už dlouho nepoužívám friťák, protože vařím pro 2 - 3 osoby, to se nevyplatí. Na vaření používám skoro výhradně olivový olej. Doufám, že dělám něco pro zdraví. Jenom nechápu, že Řekové jsou na 2. místě v obezitě v Evropě. /podle Mf dnes/. Jak je to možné,když údajně jejich kuchyně je tak zdravá. Při dovolené v Řecku jsem taky moc "zdravých těl" neviděla.Kdo mi to vysvětlí? Díky.

nadina
28. března • 20:48

Friťák jsem před rokem vyhodila. Zavazel a jelikož nepoužívaný, tak nám ani nechybí. Není nad olivový olej, ale máme rádi i sójový.

Marmelka
24. března • 22:45

jsem taky proti friťáku, kdybych ho nedostala jako svadební dar, tak ho nikdy nekoupím, vůbec ho nepoužívám, jen občas manžel, když si dělá vyjímečně hranolky.

verkaberuska
13. března • 11:25

Friťák nemám a ani nepotřebuji. Jen ten květák se na pánvi smaží špatně.

Leloo
13. března • 11:22

Friták používám na hranolky, žampiony a květáky. Jinak ostatní smažím na pánvi.

hruska
8. března • 21:31

Fritovací hrnec mám doma.Dřív jsem ho používala,teď již vůbec ne.Upředňostňujeme jinou úpravu pokrmů,než je fritování,nebo smažení.Olivový olej používám pouze za studena do zeleninových salátů.

KS
14. ledna • 23:17

Nikdo neví, co ho čeká, tak když se o své zdraví dobře stará, proč by si nemohl jednou začas naordinovat jedno žaludeční očkování nezdravou stravou z friťáků! Nic se nemá přehánět a sem tam si dát něco nezdravé, je taky zdravé. Když vás pak život překvapí situací, kdy nic jiného k jídlu není, tak vás aspoň takový bídný pokrm nezabije, ale pouze zažene hlad a postaví na nohy.

Mr.Rubens
14. ledna • 22:24

Vědci už toho nakecali ....

igor
14. ledna • 17:07

Olivovy olej pouzivam na vsechno, jako v Recku a Italii atd. Je to sice drazsi,ale opravdu zdrav.nezavadne.

s
13. ledna • 13:25

ja tomu moc nerozumim, nahodu jsem vcera listoval na strankach Setuzy a hledal slozeni EpaVitu a v sekci dotazy a pripominky narazil na toto:
http://www.setuza.cz/cz/faq-seznam.php?hledat=&POS=6
rychle pojednani o vhodnych typech oleju pro fritovani. Sam nefrituju, ale uz samo o sobe by mi prislo divny pouzivat do fritaku normalni olej. No nic, fritak nemam, smazeni nezeru a souhlasim, ze nejlepsi je se tomu asi vyhnout a pouzivat olivovy olej ve studene kuchyni

Doporučujeme

Články odjinud