Kdyz na to mate vyhazovat za olivovej olej 150 kc tak si ho vyhazujte
Amory: jo, Řekové jsou tlustí, ale zároveň se kupodivu dožívají celkem vysokého věku! Je to spíš o množství než kvalitě stravy, kterou si dopřávají a potom taky o genetických dispozicích.
Už dlouho nepoužívám friťák, protože vařím pro 2 - 3 osoby, to se nevyplatí. Na vaření používám skoro výhradně olivový olej. Doufám, že dělám něco pro zdraví. Jenom nechápu, že Řekové jsou na 2. místě v obezitě v Evropě. /podle Mf dnes/. Jak je to možné,když údajně jejich kuchyně je tak zdravá. Při dovolené v Řecku jsem taky moc "zdravých těl" neviděla.Kdo mi to vysvětlí? Díky.
Friťák jsem před rokem vyhodila. Zavazel a jelikož nepoužívaný, tak nám ani nechybí. Není nad olivový olej, ale máme rádi i sójový.
jsem taky proti friťáku, kdybych ho nedostala jako svadební dar, tak ho nikdy nekoupím, vůbec ho nepoužívám, jen občas manžel, když si dělá vyjímečně hranolky.
Friťák nemám a ani nepotřebuji. Jen ten květák se na pánvi smaží špatně.
Friták používám na hranolky, žampiony a květáky. Jinak ostatní smažím na pánvi.
Fritovací hrnec mám doma.Dřív jsem ho používala,teď již vůbec ne.Upředňostňujeme jinou úpravu pokrmů,než je fritování,nebo smažení.Olivový olej používám pouze za studena do zeleninových salátů.
Nikdo neví, co ho čeká, tak když se o své zdraví dobře stará, proč by si nemohl jednou začas naordinovat jedno žaludeční očkování nezdravou stravou z friťáků! Nic se nemá přehánět a sem tam si dát něco nezdravé, je taky zdravé. Když vás pak život překvapí situací, kdy nic jiného k jídlu není, tak vás aspoň takový bídný pokrm nezabije, ale pouze zažene hlad a postaví na nohy.
Vědci už toho nakecali ....
Olivovy olej pouzivam na vsechno, jako v Recku a Italii atd. Je to sice drazsi,ale opravdu zdrav.nezavadne.
ja tomu moc nerozumim, nahodu jsem vcera listoval na strankach Setuzy a hledal slozeni EpaVitu a v sekci dotazy a pripominky narazil na toto:http://www.setuza.cz/cz/faq-seznam.php?hledat=&POS=6rychle pojednani o vhodnych typech oleju pro fritovani. Sam nefrituju, ale uz samo o sobe by mi prislo divny pouzivat do fritaku normalni olej. No nic, fritak nemam, smazeni nezeru a souhlasim, ze nejlepsi je se tomu asi vyhnout a pouzivat olivovy olej ve studene kuchyni
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.