Vědci: Střelci by měli souložit čtyři hodiny před závody, atleti a vzpěrači vůbec

Vědci: Střelci by měli souložit čtyři hodiny před závody, atleti a vzpěrači vůbec

Vědci už vědí, ve kterých sportovních odvětvích je před soutěžním vystoupením přímo žádoucí sex. A naopak - kteří sportovci by se měli milostným hrátkám před závody zdaleka vyhnout.

"Dlouho se mělo za vědecky prokázaný fakt, že sex před vrcholnými sportovními akcemi má na výkony závodníků vysloveně negativní vliv. Ale neplatí to pro všechna sportovní odvětví!" informuje server derwesten.de.

Tak třeba lukostřelci, pistoláři či střelci na asfaltové holuby potřebují pro své špičkové výkony koncentraci, klid a chladnokrevnost. A na tyto vlastnosti má sex přímo pozitivní vliv. Proto by právě tito sportovci měli mít pohlavní styk zhruba čtyři hodiny před zahájením soutěže.

Tvrdí to aspoň profesor Frank Sommer z Univerzitní kliniky v Hamburku-Eppendorfu, který se svým týmem výzkumníků podrobil zkoumání 84 sportovců a sportovkyň. Naproti tomu třeba skokani do výšky, sprinteři či vzpěrači by si opravdu měli nechat zajít na intimnosti před závody chuť.

"Sex krátce před sportovním výkonem má totiž negativní vliv na rychlost a sílu," tvrdí profesor Sommer.

Studie se uskutečnila na základě zadání Německé společnosti pro muže a zdraví.

To vše ovšem platí výhradně pro vrcholové sportovce! "Pro ty, kteří sportují jen amatérsky, pro radost a pro zdraví, nemají výsledky naší studie naprosto žádný význam," zdůrazňuje hamburský vědec.

ČTĚTE TAKÉ:
Cítila jste se při sexu trapně? Nebojte, nejste sama!

ČTĚTE TAKÉ:
Romantická a sexy komedie Martin a Venuše. Taclík musel kvůli roli hubnout!

Doporučujeme

Články odjinud