Vegetariánům chybějí vitamíny skupiny B

12 komentářů

pavm
20. listopadu • 18:31

Čest vegetariánům, hanba omezeným sobcům. Sláva vitariánům! :-)
Jako vegetarián jsem žil 15 let a problémy popsané v tomto článku jsem neměl. Pouze na samém začátku, kdy jsem si neuměl připravit dost pestré jídlo a cpal do sebe hlavně suché rohlíky se sýrem, praskl mi koutek. Jinak to bylo krásné období života a jsem rád, že jsem k bezmasé stravě dospěl. Nyní jsem svou stravu ještě trochu změnil a stal se vitariánem, čili nejím nic tepelně zpracovaného, ani pečivo, ani mléčné produkty, ani dušené a vařené. Navzdory všem teoriím obhajujícím vepřo knedlo zélo mám tolik energie jako nikdy předtím v životě a poznávám zas něco nového, bohatství klíčků a oříšků, ovocných smoothie a spoustu nepopsatelného, o co zůstanou mrchožrouti navždy ochuzeni. Pokud zde někdo píše, že jezení masa je přirozenost, pak možná mluví o své vlastní přirozenosti, ne o mojí. Mou přirozeností je poznávat nové věci, sama sebe a rozvíjet svůj cit pro nenásilný a radostný život v harmonii se všemi ostatními bytostmi.

dada
22. února • 21:45

Mě neštvou žádné názory na vegetariány, ale jsem alergická na názor, že ryba není maso !!!! co je to zelenina???

LukášT
29. července • 12:24

Clovek potrebuje stravu pestrou. Clovek prirozene potrebuje vse ziskavat prirozenou cestou, tzn. tak jak byl stvoren, to je z toho, co mu priroda nabizi. Tim padem mi prijde nenormalni se snazit nahrazovat prirozene dodavky potrebnych latek nahrazkami a hledanim neprirozenych cest. Prasky a vyzkumy toho, co je a neni dobre, je otazka posledniho stoleti a pul a do te doby lidi normalne zili z toho, co okolo meli a byli relativne zdravi.
Pro mne je toto dostatecny dukaz, ze vegetarianstvi neni normalni.
Dalsim argumentem je dukaz meho znameho, ktery pracoval na patologii. Vnitrnosti vegetariancu popsal jako kusy hadru nacpanych do pytle :-( Brrr...

Freddie.Mercury
9. března • 11:52

Já si myslim, že vegetarián, který jí normálně mléčné výrobky a ryby je vpodstaně zdravý člověk. Protože veškerý ty argumenty masožravců jsou, že zdravé jsou pouze ryby. A jak jste se mohli přesvědčit v tý jejich tabulce s těmi vitamíny B.. Mně teda nic nechybí, jim totiž hooodně luštěniny, droždí a kvasnice taky, celozrný pečivo a ovoce a zeleninu. Takže super :-)

Honza
10. června • 1:06

Ani nevíte jakou mám radost, že nás vegetariánů a veganů je tolik...A pro mrchožrouty mám takový kratký citátek od jednoho "Bezvýznamného" vegetariána:Ten, kdo seje vraždu a bolest, nemůže sklízet radost a lásku. Pythagoras

anonym
22. února • 19:48

Vegtarianstvo je mozne povazovat za extrem. Je pravda, ze vyroba masa je 100-krat neefektivnejsia ako rastlinna vyroba, preto uz z prirodzenej potreby neplytvat zbytocne zdrojmi, je dobre spotrebu masa obmedzit. Je tu vsak mnozstvo zivocisnych produktov ako mlieko, vajicka a syry, ktore su velmi chutne a nie je potrebne kvoli nim zvierata "vrazdit" ani trapit. Ovocie a zelenina zostavaju vybornym prostriedkom na precistovanie organizmu a okrem toho su velmi chutne. Za skodlive je ale mozne povazovat cokolvek silne skoncentrovane ci uz rastlinneho, alebo zivocisneho povodu (repny cukor, biela muka, nadbytocne jedenie masa atd, atd)

frazou
19. února • 22:52

Animal: vegetariánství je podle mně úchylka a popírání osobnosti člověka už od přírody jsme všežravci,těch 10kg banánů si dnes můžeš dovolit ale za totality bys dostala max.tak1kg,dřív nebylo slyšet o žádných vegetariánech ,nevykládej o nikom že je rozežranej a krutej k domácím zvířatům,je to normální jíst maso nebo jsi ty potom rozežraná tak že odmítáš maso .

Pepina
18. února • 20:09

Je věcí každého čím se živí. Skutečně je dokázáno, že nedostatek kyseliny listové a dalších vitamínů řady B je pro člověka velmi nebezpečné. Je na každém jedinci jakým způsobem si je do těla dostane, ale chemické vitamíny z lékárny určitě nejsou to nejlepší. Ovoce nám již také nedodá tělu to co potřebujeme, ale dodá nám aspoň vlákninu, která je pro nás také velmi důležitá, na trhu je docela dobrá nabídka potravinových doplňků, které nám potřebné vitamíny dodají, nesmíme také zapomínat na enzymy.

Zdeňka T.
16. ledna • 12:21

To je fakt snůška nesmyslů...

mang
3. listopadu • 16:31

A co kdyby němečtí vědci radši sledovali zdravotní stav obou skupin lidí, než nějaké abstraktní hodnoty chemických látek v krvi.Samozřejmě, že veg. bude mít jiné hladiny různých látek, jde o to, jak na tom člověk je zdravotně a o tom studie nemluví.Kdy už konečně vědci přestanou podporovat výrobce vit a min tabletek laboratorními zkouškami hladin látek, jejichž úroveň je teoreticky určená a nemá validní korelaci se zdravotním stavem.Co radši následovat ADA,kteří radši zkoumali celkový zdravotní stav a potvrdili prospěšnost veg.stravy. Mě jde o to, abych byl zdráv a co nejmíň zatěžoval planetu, jestli budu mít o mg víc či míň nějaké látky v krvi mi je šum a fuk.

Tereza
2. června • 14:58

Myslím, že články tohoto typu by měl psát člověk, který tomu rozumí... Světová zdravotnická asociace, která je podle mě nejvyšší zdravotnickou autoritou dala jasné prohlášení, že správně sestavená vegetariánská strava je zdravá a přínosná při prevenci civilizačních nemocí.To, že někteří vegetariáni mají nižší příjem některých vitamínů je způsobem jejich diskriminací ve veřejných stravovacích zařízení, kdy jsou nucení jíst přílohy, což samozřejmě nestačí....Kdo nevěří, nechť si přečte tento článek
http://www.blisty.cz/2005/9/19/art25066.html

Animal
23. února • 22:31

Tento článek se mi ani trohu nelíbí. Je přímo ohavný. Chce se mi až brečet nad tím jak jsou lidé sobečtí a vymýšlejí si různé ospravedlňování pro to proč lidé musí jíst maso. Tedy denně zemře miliony zvířat na celé planetě aby sme neměli popraskané koutky a aby sme neměli bílé rty a to další. Já sama jsem vegetariánka a povleklý jazyk ani nic podobného co se tam píše nemám. Může to mít zrovna člověk který jí maso každý den, neznamená přece vyvážená strava-jíst maso,hloupost.Tyto příznaky jsou projevy nedostatku VITAMÍNU B a ne nedostatku MASA! Vždyť v téhle době už si můžeme sehnat vitamíny v lékárnách a podobn. a i kdybych měla sníst 10kg banánu deně tak pořád lepší než sníst někoho tak bezbraného jako je právě hospodářské zvíře se kterým si člověk BOHUZEL dělá co se mu zachce.LIDSKÁ KRUTOST A ROZEZRANOST je tak veliká že už se s ní bohužel nedá nic dělat a to mě strašně moc mrzí:*(

Doporučujeme

Články odjinud