Jak to chutná s kafírovým listem, nevím. Ale recept jsem vyzkoušela se dvěma listy z citronového keříku (sousedka si pěstuje pár keříků na zaskleném balkoně).Není to špatné - máte-li možnost, vyzkoušejte !
Dalo docela fušku najít, co to ten kafírový list vlastně je. Pod heslem "kafír" dokonce nešlo nalézt nic co by se dávalo do jídla.Takže tady:Kaffir lime list (Kafírový limetový list, také někdy citrusový) dává pokrmům unikátní chuť a z pokrmů se vyndává po uvaření. Je velice populární v Thajsku, kde se přidává do polévek, Stir-fries nebo karí. Obvykle se používá s česnekem, galangou, zázvorem a hojností chilli papriček. Thajská bazalka je zapotřebí pro autentickou chuť. Kafírový limetový list má velice silné a charakteristické aroma, které je těžké nahradit, snad pouze kůrou limetky, někdy citronovou myrtou, ale to už je hodně daleko od té pravé chuti.
Kafír v ČR snad ani neseženete a v jídle se blně nahrazuje čímkoliv jiným. FOOD by měl trochu přemýšlet ;-).
Tak ten první recept je fakt mazec. Kafír bohužel na zahrádce nemám a ani nevím, co to je a kde ho sehnat. Ostatní recepty vypadají jedle.
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.