Vejce natvrdo 4x jinak

4 komentáře

Suelin
17. května • 16:41

Jak to chutná s kafírovým listem, nevím. Ale recept jsem vyzkoušela se dvěma listy z citronového keříku (sousedka si pěstuje pár keříků na zaskleném balkoně).
Není to špatné - máte-li možnost, vyzkoušejte !

Mata69
23. června • 9:36

Dalo docela fušku najít, co to ten kafírový list vlastně je. Pod heslem "kafír" dokonce nešlo nalézt nic co by se dávalo do jídla.
Takže tady:
Kaffir lime list (Kafírový limetový list, také někdy citrusový) dává pokrmům unikátní chuť a z pokrmů se vyndává po uvaření. Je velice populární v Thajsku, kde se přidává do polévek, Stir-fries nebo karí. Obvykle se používá s česnekem, galangou, zázvorem a hojností chilli papriček. Thajská bazalka je zapotřebí pro autentickou chuť. Kafírový limetový list má velice silné a charakteristické aroma, které je těžké nahradit, snad pouze kůrou limetky, někdy citronovou myrtou, ale to už je hodně daleko od té pravé chuti.

betateta
19. června • 9:18

Kafír v ČR snad ani neseženete a v jídle se blně nahrazuje čímkoliv jiným. FOOD by měl trochu přemýšlet ;-).

Babaloo55
18. června • 21:11

Tak ten první recept je fakt mazec. Kafír bohužel na zahrádce nemám a ani nevím, co to je a kde ho sehnat. Ostatní recepty vypadají jedle.

Doporučujeme

Články odjinud