Velikonoce – jak si zamlsat a nepřibrat. Zdravější velikonoční recepty

19. 4. 2014
Dobře, uznávám, titulek je poněkud zavádějící. Mlsat a nepřibrat, ten, kdo vymyslí jak na to, je stoprocentním laureátem Nobelovy ceny. Ale Velikonoce a řada lákadel už klepou na dveře a my se pro změnu klepeme na dobroty, které si často děláme jen jednou za rok – beránek, mazanec, nádivka. Jak to vyřešit, abychom po Velikonocích v pohodě zapnuly knoflík na sukni? Zeptali jsme se na radu výživové poradkyně, Ing. Anny Jermářové.

Malé porce

„Budete-li si dávat klasického beránka nebo nádivku, dejte si jen malou porci. Nejsem příliš zastánce názoru: „Jez cokoliv, když to pak vyběháš“. Zdraví a štíhlost si vybudujete pouze každodenním zdravým jídelníčkem, přičemž si klidně můžete jednou za čas dopřát kousek něčeho, co vám chutná, ale není prototypem zdravého jídelníčku.

Pozor ale, zdravý jídelníček vypadá pravděpodobně jinak, než si myslíte. Celozrnné pečivo do této kategorie nepatří,“ upozorňuje a vysvětluje dále: „Jestliže tato jídla jíte jen na svátky, jste štíhlí, sportujete a ostatní dny jíte zdravě, žádné velké drama se konat nebude. Problém nastává, jestli jste zvyklé jíst běžně pečivo, těstoviny, zákusky, pizzu a podobné potraviny a pokrmy.“

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Nedokážete rozeznat, kdo to s vámi myslí na profesním poli dobře a kdo si z vás utahuje. Nechte se tedy vést starší osobou, nad kterou jste dosud ohrnovali nos. Máte štěstí, že se vás i…

Nejčtenější články