Velikonoční nádivka krok za krokem

24. 3. 2016
Velikonoční nádivka je tradiční dobrota, která by neměla chybět na žádném svátečním stole. Pokud stále nemáte svůj osvědčený recept, vyzkoušejte ten náš! Určitě si pochutná celá rodina.

Nádivka

na 4–6 porcí - příprava: 50 minut

  • 8 housek
  • smetana na vaření 12% podle potřeby
  • 100 g másla
  • zázvor
  • kurkuma
  • muškátový květ a oříšek
  • 4 vejce
  • 400 g vařeného uzeného masa (nejlépe libovějšího bůčku) nebo velmi kvalitní klobásy
  • hrst lístků mladých kopřiv (nebo špenátových listů) či jiných dostupných bylinek
  • máslo nebo sádlo na vymazání pekáčku
  • sůl a pepř na dochucení

1. Starší housky (nebo rohlíky) nakrájejte na kostky. Zalijte je směsí vlažné, lehce osolené smetany a vlahého másla, zázvoru, kurkumy a muškátového květu a nechte je co nejvíc nasáknout. Do základu přilijte lehce prošlehané žloutky a promíchejte, aby se pečivo rozmělnilo na hladkou hmotu.

2. Přidejte na kostičky pokrájené maso.

3. Potom vmíchejte spařené a najemno nasekané kopřivové listy a vše důkladně promíchejte a dochuťte.

4. Nakonec opatrně zapracujte dotuha ušlehaný sníh z bílků.

5. Vzniklou hmotu přendejte do pekáčku vymazaného tukem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 35 až 40 minut krásně dozlatova.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. - Velikonoční speciál.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Bohužel se v práci se nevyhnete ani méně příznivým chvílím, a to zejména mezi jedenáctou a patnáctou hodinou, kdy Merkur zakládá na nedorozumění. Žádné závratné problémy z toho však…

Nejčtenější články

Články odjinud