Velká Británie je plná ochotných duchů a přátelských vil!

Velká Británie je plná ochotných duchů a přátelských vil!

Během posledních pětadvaceti let se na britských radnicích a policejních stanicích objevilo neuvěřitelných 755 zpráv o strážných andělech, hodných vílách a duších, kteří pomáhají řidičům.

Mezi paranormálně "nejaktivnější" místa patří stará vesnička Croston v hrabství Lancashire, kde lidé podali 44 oficiálních hlášení o víle žijící v nedalekém lese.

"Našli jsme 44 hlášení o vílách v lese u Crostonu. Podle místních tu žije víla jménem Shrewfoot, která je velmi vstřícná a prý alespoň jednomu člověku zachránila život, když ho varovala před rychle jedoucím náklaďákem," píše se ve zprávě, kterou si zadala televizní show Supernatural.

Neškodné přízraky Průzkum policejních a magistrátních archivů provedl podle listu Metro Lionel Fanthorpe jeden z vyhlášených anglických odborníků na nevysvětlené jevy. Našel 755 oficiálních hlášení o zvláštních, ale benigních (neškodných) entitách.

Další místo, kde zřejmě přebývá nějaká dobrá síla, je kostel sv. Martina ve Westmestonu v Sussexu.

Na místních úřadech jsou tucty hlášení o přátelském fantomovi, který se plavně pohybuje po nedalekém hřbitově. Přátelského ducha vykazuje i přízrak v opatství sv. Botolpha v Colchesteru, který se usmívá na osoby, jimž nedávno zemřel někdo blízký.

Přátelský duch komorníka i bílé čarodějnice Jeden z nejlépe doložených duchů žije v panském domě v městečku Cold Ashton v Gloucestershiru. Ztracení řidiči sem prý pravidelně zajíždějí a ptají se na cestu. Dveře domu jim otvírá "přátelský komorník", který má vždy v zásobě správnou radu. A to i přesto, že dům je již celá léta opuštěn a nikdo tu nežije.

Zpráva zmiňuje celkem 192 setkání s příjemnými entitami. Tedy s duchy, kteří se jen objeví a zmizí, aniž by někoho polekali.

Bylo zaznamenáno 127 přátelských duchů, kteří se usmívají nebo lidem mávají, 104 vidění andělů, 99 nápomocných přízraků aktivně pomáhajících lidem, kteří se s nimi setkali, 69 duchů zvířat, 44 víl, 41 vidění svatých, 32 "bílých čarodějnic", 24 andělů strážných a 23 uzdravujících bytostí.

Minulý měsíc studie zadaná tímtéž televizním pořadem odhalila zprávy o 227 škodlivých paranormálních bytostech nahlášených jen za posledních dvanáct měsíců.

ČTĚTE TAKÉ:
Přichází doba ledová!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud