VENDULA (50): Našla jsem lásku ze školních lavic na třídním srazu

VENDULA (50): Našla jsem lásku ze školních lavic na třídním srazu

Vendula za sebou měla těžký rozvod, po kterém se zdaleka necítila na to, aby vůbec někdy začala nový vztah. Nakonec se nechala přemluvit od bývalé spolužačky, aby vyrazila na třídní sraz, kde došlo k nečekanému setkání.

Rozvedla jsem se, když mi bylo pětačtyřicet. Rozchod jsem nesla docela těžce, muž si našel mladou milenku a plánoval s ní založení rodiny. Možná i proto se hádal o každou společnou korunu, o každý kus nábytku. Dům jsme museli prodat, ani jeden z nás totiž neměl na vyplacení toho druhého.

V tu dobu jsem si říkala, že už mě nemůže, pokud jde o muže, potkat nic hezkého. Kdo by taky stál o vadnoucí ženskou ubitou rozvodem, která má na krku dvě pubertální dcery? Do společnosti se mi moc chodit nechtělo, protože jsem vlivem stresu neskutečně přibrala. Práce mě nebavila, nedokázala jsem se na nic soustředit. Bylo mi prostě všechno jedno.

Jednoho dne mi doputovala do schránky pozvánka na třídní sraz se základní školou. Moje první reakce byla, že v žádném případě nikam nejdu. Dcery se mě sice snažily přesvědčit, že bych si jednou za čas měla vyjít mezi lidi, ale já věděla, že se nechci zrovna teď někde ukazovat, a hlavně mluvit o tom, že mi nevyšlo manželství.

Pár dní nato jsem ale zcela náhodou potkala bývalou spolužačku, kterou jsem neviděla asi deset let. Ve školních letech jsme bývaly nejlepší kamarádky. Hned se ptala, zda na sraz jdu. Po mé zamítavé odpovědi se do mě pustila, že určitě musím, že to bude fajn. Na moje připomínky, že neprožívám zrovna nejlepší období, nebrala ohled. Prý si spolu příští týden vyrazíme koupit nové oblečení a na školním mejdanu budeme za hvězdy. Přemluvila mě.

V den D jsme spolu napochodovaly mezi spolužáky. Zpočátku jsem byla dost nervózní, připadala jsem si tlustá, neforemná a neúspěšná, postupně jsem se ale začala cítit líp. Všichni spolužáci na mě byli milí. Nejvíce jsem si povídala se svojí bývalou láskou Zdeňkem, se kterým jsem v devítce randila. Po základní škole se ale naše cesty rozešly, však jsme také byli velmi mladí.

Zdeněk se mi svěřil, že mu to doma moc neklape a manželka si našla nového přítele. Pořádně to s ním zamávalo. Slovo dalo slovo a za pár dní jsme spolu šli na odpolední kávu. Nic jsem od našeho setkání nečekala, možná proto jsem se cítila příjemně a uvolněně. Chtěla jsem Zdeňkovi upřímně pomoct a podpořit ho. Na to, abych se mu po letech líbila, jsem neměla sebevědomí.

Jenže po schůzce na kávě došlo na rande u vína, pak jsme šli do kina, do divadla, jeli jsme spolu na dovolenou do lázní. Je to pět let a stále spolu chodíme. Mezitím se Zdeněk rozvedl, takže je náš vztah už oficiální.

Ani jeden z nás se do dalšího manželství nehrne, takhle nám to vyhovuje. O sestěhování také nepřemýšlíme, jeden víkend jsme u mě, druhý u něj. Přeji si, aby nám naše staronová láska vydržela. Šťastnější než teď jsem opravdu nikdy předtím nebyla.

Doporučujeme

Články odjinud