VENDULA (50): Našla jsem lásku ze školních lavic na třídním srazu

10 komentářů

Elynor
14. září • 14:30

Tak u nás "na vsi" to vypadalo tak, že do první třídy ZŠ jsem začala chodit do jedné školy. Bylo nás strašně moc a museli jsme chodit do školy na směny, protože nestačily ani třídy, ani učitelé. Tak bylo střídavě týden ranní a týden odpolední vyučování. Pak postavili novou školu, takže fůra dětí od druhé třídy začala chodit do té nové školy. Tam jsem chodila dva roky a pak postavili nové sídliště, kam se rodičové přestěhovali a tudíž jsem musela zase chodit zpátky do té původní školy. To vydrželo do osmičky, a celou dobu byly 4 třídy. Z osmičky poměrně dost lidí šlo na střední školy, takže z toho zbytku udělali dvě třídy devítky. Mám dojem, že o rok později už ani devítky nebyly... no a pak se má vytvořit nějaký soudržný kolektiv, když se furt s dětma šoupe tam a zpátky, a pomalu neví, jestli ten loňskej spolužák bude ještě spolužák po prázdninách ]:-D Ale daleko hůř na tom byli "světský" - vždycky na jaře a na podzim k nám přišly jejich děti, pobyly ve třídě tak tři týdny až měsíc, a pak zas jely do jiného města. Ty na tom byly ještě hůř, ani se nesnažily s někým skamarádit, protože věděly, že je to marné.

helza
14. září • 19:04

@Elynor: Tohle bylo asi všude stejné. I u nás byly směny, i u nás se postavila druhá škola a polovina z nás odešla na tu druhou. Přestali jsme směnovat a všelijak nás proházeli, to bylo v šesté třídě. Ale devátou jsme měli všichni a v té devítce už jsme byli skvělá parta. I když někteří máme vejšky, někteří velké kariéry, někteří sotva prolezli a naši kluci? Ti bez ohledu na známky a přání rodičů odešli z deváté třídy všichni do dolů. Možná to jsou i oni, kteří nás dnes tak stmelují. Nicméně všichni se na ta setkání těšíme. Smutné je jenom to, že hodně z nás už nežije.

helza
14. září • 14:10

Dodávám, scházíme se spolužáci ze základní školy a i když nám je dnes 70, jsme prima parta dodnes. Z gymnázia už to dávno nefunguje. Nicméně naše školní lásky byly lásky vpodstatě dětské.

Anonymizovaný
14. září • 12:18

Tento příběh, nebo jemu podobný, jsem nedávno četla na jiném místě.
Zúčastňuji se srazu spolužáků a většina lidí se velmi změnila nejen fyzicky, protože před desetiletími na střední jsme byli takové sotva odrostlé děti - pubescenti.
Naši muži - spolužáci nějak zdědkovatěli (60). My ženy se snažíme starat více o svůj vzhled a jsme aktivnější.

helza
14. září • 8:35

Hmmm, proč se mi to odeslalo dvakrát nevím, ale omlouvám se.

helza
14. září • 8:33

My míváme vzhledem k věku srazy už každoročně. Chodím na ně moc ráda a je pravda, že staré lásky se nerozplynuly, vzpomínáme ně s něžností a moc rádi, přesto, že jsme vlastně všichni šťastni ve svých manželstvích. Nevím, zda bych se ale nebála v našem věku ty kouzelné vzpomínky pokazit nově obnoveným vztahem. Vendula je ale ještě mladá, takže jim přeji moc krásných společných dní a let. ♥

Elynor
13. září • 18:13

Nikoho takového neznám, to ovšem nic neznamená, protože je to statisticky zanedbatelný vzorek lidí. Asi může něco takového vzniknout, ale pochybuju, že na tom má podíl to, že spolu v deváté třídě randili. Člověk v 15 letech je úplně jinej člověk než po třiceti a více letech. Náhoda tomu chtěla, že jsou vzájemné sympatie i dnes, tak proč ne. Sama na třídní srazy už nechodím, byla to vždycky jen ztráta času, a hlavně bych musela chodit na srazy jiných tříd, neb jsem vždycky chodila s mládencema odjinud, ne ze své třídy ]:-D

Mata69
13. září • 17:51

Mám ve svém okolí také příběh jak se dávní spolužáci dali dohromady. A i po padesátce je to krásná láska a oba jen září a užívají si každý den, kdy jsou spolu.

Anonymizovaný
13. září • 17:18

Asi to může být krásné. Nevím neznám to. Proč ne když jsou osamoceni. :-)

Rambíša
13. září • 14:18

Ano,tohle je ze života,sama znám několik takto na starší kolena spokojených vztahů bývalých spolužáků.

Doporučujeme

Články odjinud