Venezuelané používají chytré telefony k vyhledávání toaletního papíru

Venezuelané používají chytré telefony k vyhledávání toaletního papíru

Tisíce zoufalých Venezuelanů uvítaly novou aplikaci pro telefony s operačním systémem android. Program totiž pomáhá obyvatelům socialistické země vyrovnat se s nedostatkem toaletního papíru. Lidé si mohou prostřednictvím aplikace vzájemně dávat vědět, které obchody mají dostatek vzácných roliček papíru .

Venezuela se potýká s nedostatkem tohoto hygienického zboží už několik měsíců, ekonomové viní vládu, která se snaží ceny toaletního papíru kontrolovat.

Novou aplikaci Abasteceme (Zásob mě) si zdarma stáhlo už dvanáct tisíc majitelů telefonů s technologií android. Autor programu José Augusto Montiel tvrdí, že většina stažení připadá na hlavní město Caracas.

„Mnoho věcí se teď nedá sehnat, ale lidé se nejvíce obávají o shánění toaletního papíru. Nikdo neví, kolik ho bude potřebovat, než zase v obchodech dojde,“ svěřil Montiel britskému listu Daily Telegraph.

Prezident Nicolas Maduro využívá nedostatek papíru ke své propagandě a viní z něj protivládní síly, které se prý skupováním hygienických potřeb snaží destabilizovat zemi.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud