Vepřové je teď zdravější

17. 10. 2006
Vepřové je teď zdravější
Přímo o rehabilitaci vepřového masa se takříkajíc zasadili pracovníci německého výzkumného ústavu pro biologii užitkových hospodářských zvířat. Při analýze osmdesáti vzorků svaloviny běžně chovaných druhů prasat totiž zjistili, že v uplynulých letech došlo ke snížení obsahu stopových prvků, jež se v ní vyskytují.

U železa to bylo proti hodnotám přípustným v dosud platných potravinářských tabulkách méně o 60 až 65 procent. Zinek a selen dosahují hladiny nižší až o 40 procent. Bohužel však jediná měď si zarputile trvá na svém, její obsah zůstává konstantní. (Plus)

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Pokud máte nějakého sourozence, tak ho dobře poslouchejte. Pravděpodobně vám vnukne dobrý nápad spojený s budováním či vylepšováním vašeho domácího prostředí. Jakmile vás pak osvítí ta…

Nejčtenější články

Články odjinud