Vepřové maso je klasika. Krkovicí nebo bůčkem nikdy neurazíte

15. 11. 2019
Vepřové maso je klasika. Krkovicí nebo bůčkem nikdy neurazíte
Marná sláva, všichni masožravci mají čas od času chuť na pořádný kus vepřového. Zkuste osvědčenou klasiku tentokrát pojmout netradičně. Co třeba bůček nakombinovat s povidly nebo pečeni doplnit kořenovou zeleninou.

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými bramborami

Vepřová líčka nejsou zrovna nejlevnější a u řezníka je musíte shánět s předstihem, zato jsou výborná a nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu jako ta hovězí. Můžete je dusit v červeném i bílém víně nebo v cideru. Zkuste recept na vepřová líčka na cideru se šťouchanými bramborami, uvidíte, že do téhle pochoutky se vyplatí investovat.

Recept na vepřová líčka na cideru se šťouchanými bramborami najdete ZDE

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou

Vepřová pečeně neboli kotleta je libový kus masa s tukovým krytím po obvodu. I když by proto mělo být šťavnaté, často při pečení dojde k úniku šťávy a maso je pak vysušené. Jak na šťavnatou vepřovou pečeni? Maso obalte v koření, nechte odležet a poté zprudka orestujte, aby se zatáhlo. Následně ho vložte do rozpálené trouby a dopečte. A během pečení ho nezapomeňte podlít! Zkuste tento postup u receptu na kořeněnou vepřovou pečeni s glazovanou zeleninou – třeba k sobotnímu nebo nedělnímu obědu.

Recept: Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou 

Smažené řízky z krkovice

Smažené řízky jsou klasika, která chutná každému, i když není zrovna nejzdravější. A když už hřešit, tak poctivě, ať to stojí za to! Vyzkoušejte recept na ty nejlepší smažené řízky z krkovice. Pokud obalované smažené maso milujete, musíte ochutnat i řízky v kokosové nebo v bylinkové strouhance nebo pikantní řízky z krkovice s koriandrem a chilli.

Recept: Smažené řízky z krkovice

Vepřová panenka Wellington s batátovými hranolky

Za vepřovou panenku neutratíte celou výplatu a stejně z ní dokážete připravit lahůdku. Přidejte k ní voňavou slaninu a dýňové pyré, zabalte do listového těsta a dejte zapéct spolu s batátovými hranolky. Přesně jako podle receptu na dýňovou panenku Wellington s batátovými hranolky. 

Recept na vepřovou panenku Wellington s batátovými hranolky najdete ZDE

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Vepřový bůček patří mezi kousky masa, které vás určitě nezklamou. Pokud mu dáte dostatečnou péči, můžete ho proměnit v neskutečnou lahůdku. A je tolik možností, jak ho připravit! Co ho vypéct dokřupava a dosladka podle receptu na marinovaný vepřový bůček s povidly?

Recept: Marinovaný vepřový bůček s povidly

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Minulý víkend byl prostě parádní a užívali jste si rodinnou pohodu. Nyní to nebude tak idylické, protože se nemůžete zbavit uštěpačných poznámek, které míříte ke svých bližním. Naordinujte…

Nejčtenější články

Doporučujeme