VĚRA (43): Zažila jsem výměnu manželek na vlastní kůži, vše ale dopadlo dobře

25 komentářů

j66
4. února • 9:13

Nejlepší Prostřeno :-)))
https://www.youtube.com/watch...

Noral
2. února • 15:09

Párkrát jsem ze zvědavosti shlédla"Výměnu manželek"v televizi.
Už to nedělám a jen co zaslechnu onu znělku,přepínám .
Podle mého názoru má tento zvrhlý pořad negativní dopad na děti,at jsou jakéhokoliv věku.Pokud se nedovedou dva dospělí lidé domluvit na chodu domácnosti,na tom že ženská je bordelář a s prominutím prase,které není ochotno ani umýt vanu,pokud se musí lézt někdo zveřejnovat do televize a až poté pochopí že je možná potřeba pomoci s domácími pracemi,tak je něco mezi lidmi velmi špatně.

helza
2. února • 17:44

@Noral: Ona to tak úplně reality šou není a ti lidé tam "nelezou" kvůli partnerským problémům, ale kvůli penězům. Je to dost dobře zaplacené. A to, co se tam pak děje, co tam hrají a co říkají, je především představa režie, jejímž hlavním cílem je sledovanost. A o tu se snaží co nejvíc šokujícím příběhem.

Elynor
2. února • 19:19

@helza: No, pokud jsem o tom četla, tak to zas tak dobře zaplacené není. Údajně to má být za 100 tisíc korun českých. To je teda slabota, za to bych svoje soukromí neprodala. No a že to ti lidi hrajou - to by bylo na několik Oskarů. V těch dílech, které jsem viděla, kdyby to bylo sehrané podle pokynů režiséra, tak by takoví herci už museli vydělávat miliony v dolarech a v Hollywoodu. Nevěřím, že by amatér, který v životě nestál před kamerou, podával tak věrohodné výkony, nemluvě o dětech, od těch těžko může někdo očekávat, že budou plně spolupracovat a hrát přidělené role. Ano, jistě je pro výsledek důležitý výběr scén, střih a patrně ten štáb, co to natáčí, občas někoho lehce popíchne, aby vyvolal nějakou zajímavou reakci nebo aktivitu. A základ bude už ten výběr účastníků, když budu vybírat v panoptiku, bude výsledek poměrně jasný. Samozřejmě že to není všední realita těch rodin, už pouhá přítomnost cizích lidí a natáčení je velice ovlivňující prvek. Bohužel asi ta realita může být daleko horší než to, co se zveřejní. To bych snad ani nechtěla vidět.

Mata69
3. února • 14:18

@Elynor: Obávám se, že pro jistou skupinu lidí je honorář 100 tisíc obrovská, ba přímo astronomická částka. Pod její vidinou jsou nejspíš dle všeho ochotni ze sebe udělat cokoliv. Blbé je, že tomu vystaví i své děti. To je prostě průšvih. Já klidně přiznám, že když zrovna mohu a mám čas, dívám se na to. Já totiž žasnu, co je všechno možné, co jsou lidi ochotní podstoupit a co na sebe v pořadu prozradit a ještě ukázat. A pak znovu musím říci, že je mi strašně líto těch dětí, které jsou do toho vmanipulovány bez ohledu na jejich názor a často jsou tam ještě - troufám si říci - zneužity. A děsí mne, že ti lidé tak nejspíš opravdu žijí....
Když ten pořad začínal, vypadalo to "opravdově"...dokonce se účastnila jedna holčina tady z Dámy. Pravda taky je, že ona pak popisovala jak je ten pořad účelově sestříhaný a že kdyby tušila, jak z toho jako rodina vyjdou, nikdy by se toho neúčastnila.

helza
3. února • 15:09

@Mata69: Těch 100 tisíc mě taky dostalo, myslím, že takový člověk, pro kterého by to nebyla astronomická částka, by do televize nelezl. Já takové lidi ani neznám. Kdysi bylo za prostřeno 20 tisíc a i to bylo hodně.

Mata69
3. února • 15:58

@helza: Prostřeno jsem viděla naposledy někdy když jsem lehla s nějakou virozou...hrozný, to už nemá s vařením nic společného, strašný. Prostě mám pocit, že do těchto divných pořadů lezou lidi jen pro ty peníze a je jim naprosto jedno, že se tam ztrapňují, zesměšňují a dělají si ostudu. Nevím, neumím si představit žádnou částku, která by mě "donutila" do něčeho takového jít.

helza
3. února • 18:08

@Mata69: Taky si myslím, že kvůli penězům. Já to tedy nesleduju.

helza
3. února • 15:05

@Mata69: To si taky matně pamatuju a taky se někdo z Dámy zůčastnil pořadu "prostřeno". Taky z toho byla ta paní úplně vytočená, jak z toho vyšla a jak se to vlastně točilo.

helza
3. února • 13:26

@Elynor: Tak to ani nevím, myslela jsem, 50 tisíc a to se mi fakt zdá, že to stojí za to. Kdo si to dnes vydělá?Jinak - jedna rodina tady kdysi na jakési diskusi o tom psala, druhak, jednu rodinu, která do toho šla, jsem znala. Tedy znám dodnes, ale už se nevídáme. Byli to sousedi, cikáni. Část pořadu "u nich doma" se točila úplně někde jinde, krámy a binec, ve kterém "tam žili", tam navozili snad ze smetiště. Jasně, že nehráli jako herci v tom smyslu, že by se naučili text a ten pak četli, ale věděli, o čem se mají dohadovat, jak mají reagovat a podobně. A bydleli vpodstatě v kulisách. Byla to slušná rodina, měli pěkný byt, paní uklízela v nemocnici a byla až přehnaně čistotná. Dostali sice těch 50 tisíc, ale říkali, že kdyby věděli, co je čeká, nešli by do toho. Fakt je, že spolužáci jejich dětí pak k nim domů ještě dlouho chodili kouknout, jak že to tedy doopravdy je. Navíc, myslíš si, že pokud by to bylo na těch lidech, že by se před kamerou chovali tak, jak se chovají? Všichni by si naklidili a byla by z nich zlatíčka.

Elynor
3. února • 16:16

@helza: Tam, kde jsem to četla, bylo uvedeno, že dřív byla odměna pro jednu rodinu za 10 dnů natáčení 50 tisíc, a v roce 2018 to zvedli na dvojnásobek, takže teď jedna rodina dostane 100 tisíc, za předpokladu, že skutečně vydrží těch 10 dnů a neukončí to předčasně, v takovém případě nedostanou nic. Neověřovala jsem si to, natolik mě to zas nezajímalo. Ale zdá se mi to pravděpodobné, protože kdo už by jim dělal kašpárky za 50 tisíc, mně se zdá málo i těch sto. Za tyhle peníze tam samozřejmě můžou dostat jen hodně jednoduché bytosti, a podle toho to vypadá. A to nevím, jakou smlouvu před tím natáčením musí ti aktéři podepsat. Velice pochybuju, že kdyby to četli - za předpokladu, že umějí číst - tak že by to přijali a souhlasili. Za 10 dnů života a ostudu na měsíce nebo i léta, to by musela být myslícím jedincům nabízena řádově úplně jiná suma, aby ta vidina zisku přebila ty ostatní věci. Jenže ten pořad je zjevně postaven právě na té bizarnosti, a to mi přijde jako dost hanebné zneužívání lidí, kterým holt nebylo shůry dáno, nebo jim nebyly příznivé životní okolnosti, z valné části za to nemůžou, prostě mají jisté limity, které nedokážou překročit, a ta televize z toho udělá show, na které vydělává nepochybně o dost více, než těch mizerných sto táců.

helza
3. února • 18:06

@Elynor: Je fakt, že se na tyto pořady nedívám vůbec, takže teď kecám o něčem, o čem nic nevím. Ten případ sousedů za 50 tisíc, i ta holčina na Dámě je z doby, kdy jsme ještě bydleli v Olomouci, tedy minimálně před 10 lety, ale spíš ještě dřív. Ale po pravdě, možná jsem jednoduchá a nemám shůry dáno, ale kdybych byla v akutní nouzi (a nelžeme si, že se do finanční tísně nemůže dostat každý), nebo ještě lépe, kdybych chtěla někomu pomoct (třeba nějakému zraněnému pejskovi přispět na operaci), nebyla na vozejku, a nenašla rychle nějaké jiné řešení, třeba bych do toho šla. A to uvažuju o těch 50 tisících.Možná je to tom, jak moc si člověk hlídá své soukromí a jak je závislý na mínění lidí okolo sebe. Mně nevadí drby, (mám je vlastně ráda, protože nemusím nikomu nic vysvětlovat, když to stejně všichni ví) a asi by mi zase tak moc nevadilo, udělat ze sebe za takový balík blbce, kdybych tím někomu mohla pomoct. Lidi by se měli o čem bavit, možná by se zasmáli a protože každý má svých starostí dost, za chvilku by stejně zapoměli.

Elynor
3. února • 21:47

@helza: Dnes a denně prodávám svůj čas, svoje vědomosti a schopnosti, svou práci. Musím, abych se uživila. To podle mého docela stačí. Kdybych prodala ještě i svou osobnost, svoje city, vztahy, svoje jediné zázemí, které mám, a kterému se říká domov, co by mi pak zbylo? Vždyť bych se nemohla podívat do zrcadla. Mně je ukradené, co by řekli lidi. Já sama o sobě bych ztratila veškeré mínění a považovala se za kus hadru, kdybych se prodávala v podobném pořadu. Žádné peníze nenahradí sebeúctu. A když si nemůžeš vážit sama sebe, kdo jiný si tě vážit bude? A proč? Jak bych mohla dát všanc svoje vlastní děti, copak mám snad něco cennějšího? Jo, operace psa... no to by byl vážně důvod. Ne, to se ani nebudu pokoušet pochopit.

helza
4. února • 10:05

@Elynor: Víš, každý má jiný osud a já nikdy nemůžu vědět, proč "do toho" ten či onen šel. Jestli dnes nedostávají 50, ale dokonce 100 tisíc, pak může být spousta důvodů, kvůli kterým se pro ty peníze přihlásí i slušná rodina, rodina lidí vzdělaných a rozumných. A nemusí jít jenom o operaci psa, může jít třeba o operace, či pořízení nutné pomůcky dítěti, záchraně blízkého před exekucí, může se stát, že člověk sám tuhle částku nutně ze závažných důvodů potřebuje. Zkrátka spousta důvodů, kdy jde veškerá hrdost a sebeúcta stranou. Nebo nejde, mohou to být i důvody, kdy bych si dotyčný připadal naopak jako zbabělec, kdyby to neudělal.
Nejsem věštec a nechci se v tom piplat a ptát se. Ale taky nechci člověka, který se tam přihlásí, hned označit jako jednodužšího, hned ho soudit, když nevím proč se tam hlásil. Někdy se člověk dostane do situace, kdy hrdost musí jít stranou, ale jindy si třeba věří a chce svou dokonalost předvést, aniž tuší, jak to může dopadnout, může to být i tak trochu (nebo hodně) exhibicionalista, který pak léta žije nadšením z toho, že byl v televizi a je mu jedno, jak.

Mata69
4. února • 10:49

@helza: Zkus se na to ve středu podívat...uvidíš...to je prostě šílený, naprosto šílený.
Když už bych z nějakýho důvodu měla pocit, že těch sto táců prostě zachrání moji životní situaci a že jedině účast v takovým pořadu mě spasí...nevim...fakt nevim, jestli bych do toho šla. Takto si myslím, že ne. Do bytu, domu, do tvého nejniternějšího soukromí, kam si zveš jen přátele a dobré známé, rodinu - necháš vlézt štáb s kamerami, aby tě natočili když jdeš ráno z ložnice na záchod, aby točili v těch samých situacích tvé děti, aby dávali obrovské detaily na to, že v rohu místnosti se usídlil pavouk se svojí pavučinou na důkaz toho, jaká hrozná šmudla jsi. Aby ti "náhradní" manželka probírala skříně, police...aby ti přestavěla byt, nebo nedejboha vymalovala, protože jít to tvoje přijde nevkusné...A už vůbec nechápu ty ženské, které odcházejí od několika měsíčních dětí a svěří je na týden na starost naprosto cizí ženské, kterou před tím ani neviděly. Pokaždé, když to zrovna mám možnost sledovat, nevycházím z údivu, z těch lidí...z toho jak klidně se vydají napospas štábu a co na sebe jsou schopni prozradit. A pořád dokola se budu opakovat - a že jsou schopni tomu vystavit i své děti. To fakt jedině vysvětluje jejich psychická nedostatečnost a neschopnost domyslet důsledky.

helza
4. února • 13:30

@Mata69: Ty jo, jak to popisuješ, tak mi nejde do hlavy, proč se na to díváš. K tomu by mě asi nic a nikdo nedonutil. :-D :-D Prostě každej jsme jinej, každej má své hranice jinde. Já ti nevím, mně prostě vadí dělit lidi na lepší a horší jakýmkoliv metrem. A že i těch metrů je plno, tak plno, že nikdy nemůžeš vědět, zda člověk měřený tvou úrovní jako ten nejubožejší z ubohých, jako ten, ležící někde v bahně pod tebou, nestojí, měřeno jiným metrem, vysoko nad tebou. - Já vím příliš mnoho filosofie.A jenom tak na okraj. Kdysi jsme byli v kempu v Jugoslávii a dodnes si pamatuju na Francouze, kteří tam mívali svá ležení před pidikaravánky vždy plně osvětlené a klidně si tam před očima všech žili svůj život. Od té doby vím, že v některých zemích není zvykem mít na oknech záclony a cokoliv skrývat a že námitka, že jim každý vidí všude a všechno, by je udivila. Za úděsné totiž považují to koukání do cizích bytů, takže: "proč bych se měl stydět já, za to, co si doma dělám, když stydět se musí ten, kdo mi sem čumí, to je jen jeho ostuda." Navíc si myslím, že už casting vybere nějaké kuriozity a šílenosti, takže houby víme, kdo se do pořadu hlásí.

Mata69
5. února • 17:49

@helza: Mno, myslím, že nemít záclony a jít do takového pořadu, je dost rozdíl. Navíc v těch zemích, kde to takto mají (i severské země), primárně nepočítají s tím, že by jim do bytu někdo zíral. Kdežto lidé se do toho pořadu Výměny hlásí vyloženě s tím, že je bude x- lidí u TV sledovat. A že za to dostanou zaplaceno.

helza
6. února • 7:55

@Mata69: Mato, já v žádném případě ani náhodou, nesrovnávám ty, co nemají záclony s těmi, kteří exhibují sebe i s celou rodinou za peníze v televizi. (My taky záclony nemáme).
Já srovnávám ty, co se koukají do soukromí cizích domovů a navíc to pak ještě rozebírají s kámoškami.
Prostě to byla jenom taková úvaha směřující k tomu, že se dá na celý ten humbuk okolo výměny manželek dívat i z jiného úhlu. Třeba i tak, že sledovat ten pořad je stejně neetické, jako se koukat do oken někomu, kdo nemá záclony. Že je stejně divné a nepochopitelné takové pořady sledovat, a ještě k tomu zadarmo. Ti následně dehonestovaní aktéři to mají alespoň luxusně zaplaceno.
Pochopím, že to něko jednou skoukne a pak už nikdy, protože se mu jednání těch manželů a manželek nelíbí. Pochopím, že to sleduje někdo, koho zajímají různosti a podivnosti člověčích povah, osudů, motivací a vztahů, když ty různosti má rád a ukládá si je v rdci. Pochopím ale i toho, kdo to sleduje jako dobrou zábavu, pokud pak nekouká na ty lidi shůry.
Víš, manžel se rád dívá na všelijaké filmy z války, z různých bojů - prostě krváky. Je to něžný a vnímavý člověk, ale občas zkrátka potřebuje nasytit "toho lovce v sobě". Já tyhle filmy ráda nemám, vadí mi a nikdy se na ně nedívám. A myslím si, že když se někdo na něco, třeba i na tu Výměnu manželek, dívá, ať z jakéhokoliv důvodu, tak je to stejné - potřebuje se s příběhem vnitřně ztotožnit, nasytit něco, co mu v životě chybí a co si žije svůj život někde v něm. Nebo, a to se mi právě vůbec nelíbí, se potřebuje přesvědčit o tom, že on sám žije lépe, že on sám je lepší.

j66
1. února • 14:10

Pořad Výměna manželek už nesleduji. Když to začalo, tak jsem se párkrát dívala. Obvykle tam řešily vypulírovanou domácnost, ale ty rodiny byly takový běžný. Relativně nedávno, tj. cca rok-dva roky, jsem jsem se dívala ale to byly úplný zoufalci, na ubytovně, další měli vši. Děs. Já bych určitě zakázala natáčet děti. Ti rodiče jsou dospělí, ale pro ty děti zvlášt z problematického prostředí, to musí být stigmatizující minimálně v okolí a ve ve škole. Nedivila bych se, kdyby je to traumatizovalo i po letech.

j66
1. února • 13:57

Co znamená vše se vrátilo do normálu? Já jsem asi natvrdlá, ale nepochopila jsem konec. Resp. pochopila jsem, že ona zůstala s manželem a Radim s Kristýnou, ale kromě toho spolu oba páry spí nebo nespí, provozují swingers nebo se jen kamarádí a jezdí na výlety? Děti už si asi vzhledem k jejich věku nehlídají. Já bych dceru po podobné zkušenosti takovému rodinnému příteli na hlídání určitě nesvěřila !

helza
1. února • 19:03

@j66: Myslím, že vrácením se do normálu myslí, že sice jsou prohozeni, ale opět přátelé.

Rambíša
1. února • 13:15

Na podobné pořady se nedívám,i jen upoutávka na to mě nutí ke zvracení. No a výše uvedenou výměnu si teoreticky umím představit,ale prakticky,že by se to týkalo mne ,mé rodiny a měnit s nějakou známou,tak to bych nemohla,ještě nikdy se mi nelíbil cizí manžel. Slyšela jsem něco podobného,jak se vyměnili známí z chat naproti sobě,a údajně jim to vydrželo,ale spíš je to jen zápletka z jednoduchého seriálu.

Elynor
1. února • 11:11

Něco jiného by bylo, kdyby šlo jenom o ten sex. Co dělají čtyři dospělí lidé mezi sebou nebo spolu v soukromí, do toho je každému buřt. Klidně by si to mohli užívat všichni dohromady, nebo ve trojce různého složení, nebo ve dvou křížem, nebo holky s holkama ]:-D tam už je to potom jedno, a to bych pochopila a přála jim to. Ale skutečně jen v té rovině sexu. Nehrotit to, nevykládat to dětem, nestěhovat se, neničit rodiny, prostě normálně fungovat, jenom s tím, že intimní stránka vztahu bude bohatší o více partnerů. Ovšem pak by se v úvodu článku asi neodvolávali na pořad "výměna manželek", kde se ty manželky mění z jednoho bydliště do druhého. Sice jsem z toho viděla jen několik málo dílů, protože nemám televizi a abych si to pustila na internetu, tak to muselo mít obzvláště šťavnatou recenzi :-)) ale to, co jsem viděla, byly natolik bizarní případy, že já osobně bych to ukazovala v cirkuse, jako mimořádný případ, jako se dřív ukazovaly vousaté ženy a muži se sloní hlavou. Jestli příběh z článku nabral taky takové obrátky, jako měly ty televizní, tak lituju hlavně ty děti, ty za rodiče nemohou.

Elynor
1. února • 10:55

Tak já nevím. Stalo se to zřejmě přibližně před 10 lety. Těm dcerám dneska bude 14 - 15 let. Už tomu pětiletému dítěti se musí dost špatně vysvětlovat, že "teta Kristýna teď bude tvoje maminka a tvoje maminka bude dělat maminku Majdalence." Není řečeno, jestli proběhlo nějaké stěhování, kdo ke komu a jestli přibyli další sourozenci v obou rodinách. Myslím, že by se mi to nelíbilo ani z jedné pozice - ani jako dítěti, kterému z ničehož nic udělají rodiče guláš v hlavě, ani jako podvedenému partnerovi, lhostejno, zda muži nebo ženě. Tohleto mi totiž přijde horší, než prostá nevěra s milencem (milenkou). Tohle je už opravdový podraz, a skutečně nevím, co by mě přimělo přistoupit na výměnu partnerů a nadále fungovat jakože nic, ve spokojené skupině, dále společně jezdit na dovolené atd. Že by to těm dcerám dávalo nějaký dobrý vzor do života, to bych taky netvrdila. A dost by mě zklamalo, kdyby muž, za kterého jsem se vdala, mě chtěl vyměnit kus za kus, jak bych pro něj neměla žádnou zvláštní cenu, prostě žena jako žena, vždyť je to jedno...

Mata69
1. února • 9:38

A co ty děti? Ty si také nějak povyměňovali? Možná se měli přestěhovat všichni do jednoho bytu...ne?

Doporučujeme

Články odjinud