Veronika (27): Nesnáším přítelova kamaráda! Když je s ním, chová se jako idiot

26 komentářů

mina0405
3. prosince • 15:25

Mě taky dost vadí, že se jí Štěpán vůbec nezastal. Hned při takové první poznámce měl zasáhnout. Je to divný, ale vidím tady spojitost s mým manželem - ten má zase pitomce bratra, kterýho nemůžu vystát. Mívá taky dost oplzlý poznámky a myslím, že na mě dost žárlí (protože jeho žena za moc nestojí) a můj muž se mě taky někdy nezastane - nechce se rozhádat ani s ním, ani se mnou.Každopádně si kvůli mě hodněkrát vjeli do vlasů a já se snažím jakoukoliv návštěvu jeho bratra odkládat. Je to hodně nepříjemný a je mi slečny dost líto.

lebahu
14. listopadu • 13:48

Armana: Mně většinou pomohli ze sraček lidi, do kterých by to člověk nejmíň řekl. Ti takzvaně sluší a spořádaní občané (za vodou a na úrovni) najednou jako z udělání "neměli čas, měli zrovna nějaké vlastní starosti..."

Elynor
14. listopadu • 11:50

Inu, když si vzpomenu na některé kamarády mého exmanžela... taky jsem kolikrát měla co dělat, abych nenechala prchlivost cloumat majestátem, a zachovala si tvář :-)) byli mezi nimi i pánové s popsaným trestním rejstříkem, nebo existence bez budoucnosti, zato s minulostí přebohatou. Pět piv by pro většinu z nich nebyl ani začátek večera. Slovník taky neměli zrovna diplomatický. Ale kdykoli bylo potřeba s něčím pomoct, šli a bez keců udělali, co bylo třeba, a neptali se, co za to. Ke mně se chovali vesměs slušně, protože před ženskou se sprostě nemluví, a obhroublé vtipy si sdělovali, až jsem byla z doslechu. Jednou jsem byla manželka jejich kámoše a tak to respektovali, možná si některý občas myslel svoje (to já taky), ale nemůžu tvrdit, že by s nimi byl nějaký zásadní problém, že by nám rozvraceli manželství a exchotě stahovali do bahna. Rozešli jsme se z úplně jiných důvodů než kvůli kamarádům :-) No a kdyby nějakej chlap měl připomínky vůči mým letitým kamarádkám, tak to by mě velice mrzelo, a možná bych i důsledky vyvodila, kdyby si to nedal vymluvit. Do života zkrátka patří i přátelé a kamarádi, a nikdo nemá právo rozhodovat o tom, koho má někdo druhý za kamaráda mít a koho ne.

Armana
13. listopadu • 16:20

Ještě bych dodala, v čem se přítel může na kamaráda spolehnout? Hmmm, asi že ho vytáhne do hospody a opije ho. Kdo ví jak by se dalo spolehnout v současné době.

Rambíša
13. listopadu • 13:44

Manželovi kamarádi se mi příliš nelíbili,ale jsou jeho,ne moje,já se s nimi akorát pozdravím a konec.Se mnou ovšem mluví slušně,manžel s nimi mluví trochu jinak,než mluví doma,ale tak je to asi všude.Kámoš ze článku je dle mého názoru superburan,nepříliš schopný,ale s náběhem na alkoholika,snad to ten váš přítel ještě včas odhalí,aby se nedal strhnout do bažin.Manžel z mládí téměř už s nikým "nepeče",přeci jen se lety mění názory,zájmy,atd.Takže jestli Veronika předpokládá do budoucnosti nějaký vývoj jejího přítele k lepšímu,tak ať s ním vydrží,určitě se to během roku vše vybarví,ale s tím hulvátem ať nemarní ani minutu,doma o něm nemluví a tam,kde by on mohl být,nechodí.

Nastasa
13. listopadu • 9:47

Nebude dlouho trvat a přítel se stane alkoholikem taky, a než alkoholika, to raději rozchod. Co takhle si o tom promluvit s jinými jeho kamarády nebo jeho rodiči?

Petruna
12. listopadu • 20:56

Chlap se chová k ženský, jen tak jak mu sama dovolí. Když se mi slovník nelíbí, upozorním, v případě, že radoby vtipně zaglosuje, že jsem za damu, odcházím. Vzhledem k tomu, že se u nás dveře netrhnou, většina manželovych kamarádů radeji přehodnotila slovnik, chovani i témata hovoru.

Armana
12. listopadu • 17:30

Je docela snadné si představit toho hulváta jako svědka na svatbě. Jak si nebere servítky a svým "smyslem pro humor" začne urážet maminky, babičky, ostatní svatebčany. A na svatbě se i pije a tím se stupňuje i slovník toho dotyčného. Určitě to pokazí celou svatbu.

j66
12. listopadu • 16:58

lebahu: tak k seznámení došlo po 2 měsících chození, to ji těžko prezentoval jako budoucí maku svých dětí, Věřila bych tomu, že kamošovi i řekl že ji "hobluje". Ale to nic nemění na tom, že kámoš se to řekl před ní, to je minmálně hrubost a neomalenost a nevím, proč to omlouvat. To , že nevěděla jak zareagovat, se nedivím, já bych taky nevěděla co na to říct. Že to přítel bral jako vtip, asi je na takový jednáni od kámoše zvyklý a nepřišlo mu to přes čáru.. Ale neomlouvám ho, je to smutný, že se jí nezastal.
Určitě bych do vztahu s kamarádem nemluvila, to je přes čáru. Jinak z článku vyplývá, že se vidí, jen když chce kámoš, on je teda lídr a lídři mají vliv , ne že ne. Jak moc se nechá přítel ovlivnit, to už je na něm, je dospělý , tak to snad zvládne :-)

farah.farah
12. listopadu • 16:41

modrodolka: radit aby se okamžitě rozešli mi připadá zase hysterie z druhé strany. Partner má právo na kamarády a na čas jen pro sebe. To, že občas zakalí samo o sobě ještě není problém, pokud se to neděje příliš často.
Co je zarážející je to že píše že on by jel za kámošem i kdyby před ním stála nahá. Chápu, pokud by byl kamarád v nouzi, ale pokud má raději neplánovanou kalbu než neplánovaný sex, tak je problém spíš v tom jejich vztahu než ve vztahu ke kamarádovi.

farah.farah
12. listopadu • 16:37

lebahu: fakt každej chlap nemá debilního kamaráda se kterým bu musel nutně pokaždé kalit jako prase. Stejně tak opravdu, a díky bohu za to, né každý chlap má potřebu dokazovat si jednou za čas své chlapáctví nějakými opravdu trapnými vtipy či saháním na prsa partnerek kamarádů. Takhle se nechová chlap, tak se chová maximálně nějaký buran.
Takové chování je typické pro nevyzrálého jedince co nikdy nedospěl a pořád si myslí že je mu 15. Tohle chování je tak dobré někde na vesnici do hospody, kde jsou místní na nějaké to buranské chování zvyklí jako na normu, ale trochu inteligentnější a hlavně dospělý chlap tohle opravdu k životu nepotřebuje.

lebahu
12. listopadu • 15:21

j66: Ne udělat scénu, ale ho prostě "slovně sejmout". V tom je malinko (dost) rozdíl. Pokud si holka neumí zjednat pořádek, je to ale její problém, že si k ní někdo něco takovýho dovolí. Taky je otázka, jak ji její partner vůbec v pánské společnosti prezentuje. Asi o ní nemluví jako o "budoucí manželce a matce jeho dětí", spíš ji jako "to co zrovna hobluju" uvedl předem, protože jinak by si to kamarád prostě nedovolil a pokud jo, partner by předpokládám zasáhl... aspoň nějakým "hele Aleš brzdi..."

j66
12. listopadu • 14:23

lebahu: Tak usadit kamaráda na první schůzce to je taková Vaše "hraběcí " rada. Ne každý je schopen hned reagovat, zvlášt na lidi které nezná, a neví co od nich očekávat, resp. čeká kladnou odezvu. To jako měla hned na první schůzce dělat nějakou scénu? Jasně, všichni známe sprostý slova, ale taky snad víme, jak máme kde mluvit. A vědí to i mladí kluci a holky. Slyším jak mluví třeba syn s kámošema když jsou na dvorku jen kluci nebo když jsou tam i holky. To je evidentní rozdíl. Jako co si budeme namlouvat, pokud kamarád přítele bude mluvit před jeho dívkou o "hoblování" tak je prostě nevychovaný sprosták a žádná omluva na to není.

ptáček5
12. listopadu • 11:47

Zažila jsem něco podobného. Můj partner byl dlouho svobodný a jedním z jeho nejlepších kamarádů je Martin. První setkání s ním mě šokovalo. Povýšený, arogantní, sebestředný. A pivní sedánky většinou končily tím, že Martina musel přítel domů doprovázet,aby neupadl a sám nezůstával pozadu. Můj partner říkal, že je super chlap, může se na něho vždycky spolehnout. Ale za jakou cenu. Okecávačky, povýšené jednání. Když jsem s nimi jednou šla na pivo, tak mě neustále napadal a snažil se mě ponižovat, ale tak, aby to můj partner neviděl. Když jsem to příteli řekla, tak mi na to pověděl, že si to namlouvám. Časem pochopil, že ne. Svůj názor na něho jsme mu řekla a Martinovi jsem také od plic řekla, co si o něm myslím.Kamarádí se dál,ale já ho vidět nemusím. Chlapům se nesmí brát hračky, ale vy si s nima hrát nemusíte :)

lebahu
12. listopadu • 10:09

modrodolka: Nedovedu si představit dospělého muže, který by si od partnerky nechal mluvit do výběru kamarádů, velice rychle by jí zabalil igelitku a pá pá. Pokud máte doma "osobu mužského pohlaví", která si do toho kde a s kým bude trávit volný čas nechá kafrat... no to bych teda doma nechtěla, atrapu muže opravdu nebrat. Mužskej s váma buď být chce (sám od sebe a ani 1000 kamarádů ho od toho neodradí a nebo nechce a pak se po vzoru pisatelky můžete producírovat nahatá a dělat scény a stejně půjde napivo a ještě jim řekne, že ta "slípka doma zas měla hemzy". Mimochodem to potom i těm dětem bude vybírat vhodné přátele? Pokud je nenaučí mluvit sprostě "strejda" Aleš, tak to zvládnou kamarádi už první den ve školce...
Přijde mi,že ona si chce partnera vychovávat a předělávat do nějakého ideálu (nepije, nemluví sprostě, přátelí se pouze s vhodnými lidmi na úrovni...), ale ono to nejde, buď se smíří s jeho "šíleným kamarádem" a nebo ať si začne hledat nového partnera podle svého vkusu (přeju jí hodně štěstí, princů na bílém koni se po ulicích prohání tisíce) . Mimochodem "sám sebou", uvolněný a v pohodě je tenhle právě s tím Alešem, to co předvádí doma (vzorný chlapeček) je komedie, napřed z čisté lásky, teď už asi spíš aby měl od ní pokoj. Jak dlouho mu to může vydržet? On ho Aleš nekazí (to je jak výmluva rodičů, kteří nezvládli výchovu že se děcko "chytlo špatné party") on prostě je jaký je a měnit se nebude. Něco se věkem může trochu uhladit a uklidnit, něco se naopak časem přiostří a zhorší, ale člověk se nemění.
Mimochodem, kdyby "nedělala hraběnku" a milého Aleše usadila hned na první schůzce, bude mít od něho pokoj. Tím, že se vzteká a uráží, tím víc ho baví do ní rýpat. Lidi si k člověku dovolí jenom to co sám připustí.

j66
11. listopadu • 23:44

Je to přítelův kamarád, kafrat do jejich přátelství to bych nedělala. Jí by se taky nelíbilo, kdyby to bylo naopak. Stýkat se s ním nemusí,to by snad mohlo stačit. Že se v poslední době s ním manžel vidí častějí může znamenat, že má nějaké problémy a pokud jsou opravdu kamarádi tak je jasné , že to řeší s ním. Že je řeší na pivu, tomu se taky nedivím. To budou sedět v parku na lavičce nebo kde jako? Že mluví sprostě to by mě vadilo a hlavně by mě vadily takové ty dvojsmyslné a oplzlé řeči. Někdy je to zpestření, ale opravdu záleží na situaci a náladě ve společnosti. Co je jednou vtipné může být podruhé trapné a nemístné. Nechala bych tomu volný průběh, přítel je snad dospělý tak si poradí sám.

modrodolka
11. listopadu • 23:32

Mata69: pochopila jsem, ale to právě přece pisatelce vadí a nedivím se jí- to že kamarádí přítel s takovým blbem, to je právě podstata celého problému- jednak, že ho přítel nepochopitelně obdivuje a pak také je zjevné, že má na přítele ten jeho kamarád špatný vliv...

Mata69
11. listopadu • 22:29

modrodolka: ale ten kvartální piják není její přítel, ale jeho kámoš.

modrodolka
11. listopadu • 22:20

helza: kdo vám to řekl, že kvartální pití není alkoholismus?
Přečtěte si prosím všichni, hlavně autorka článku tohle:
http://www.alkoholik.cz/zavislost/psychika_a_telo/kvartalni_piti_kvartalni_alkoholismus_dipsomanie_co_je_to_definice_rizika_vztahy.html
Holky, jsem stará bába, nebyla jsem nijak svatá, srandu jsem měla a mám ráda, sprostý slovo mě nezabije, ale má to hranice, a nechte si poradit- pravidelný chlast chlapům netolerujte už od začátku, málokdy se to zlepší, naopak a chlap, který chce zaujmout sprosťárnama za každou cenu, za každým slovem říká vole, někdy i manželce, to je prostě trapnej debil a vyhovuje to jen trapnejm debilkám, někdy i těžce zmindrtákovaným dobračkám, které si myslí, že na lepšího nemají.
Jak může takovej, podle vás "chlap", vychovat dobře dítě? To je vám asi fuk, co, hlavně, že je sranda.Jo a ten chlap by měl pořádně smrdět, jako chlap,cigárama, chlastem a potem, že jo?
Máte pravdu, že když chlap nemá kamaráda, že je to divný, ale ještě víc divný je, když nemá "normálního" bezva kamaráda, s kterým může být sranda, aniž chlastá, jak nedovřenej a chrlí primitivní sprosťárny.
Tady z toho debila bude brzo bezďák, fuj, úplně cítím, jak už teď smrdí.

Mata69
11. listopadu • 21:29

A co říká přítel na vaše kamarádky? Ty jsou jistě perfektní...

Petruna
11. listopadu • 21:12

lebahu: souhlasím, ono se to věkem usadí. Můj muž mel taky některé kamarady na tečku. Někteří kamaradi se časem vytratili a ty co zůstali, pochopili, ze v mé přítomnosti se budou chovat slušně a ne jako hovada. Tam si slečna musí ale nastavit hranice sama. No a to, že domů obcas prijde v podrousenem stavu, kdyz to neni denně, neproleje celou vyplatu, nic neničí, nikomu neublizuje tak není co resit.

helza
11. listopadu • 21:01

modrodolka: Veroničin přítel alkoholik není a to, že jej kamarád stáhne je pouhá spekulace. Navíc "kvartální" pití není ještě alkoholizmus. Je možné, že i kamarád jednoho dne potká tu pravou, se svými tahy přestane a bude z něj vzorný otec rodiny, nebo se nestane vůbec nic, nebo se z kamaráda stane násoska a Veroničin přítel se s ním stýkat přestane sám.

helza
11. listopadu • 20:51

Já navíc můžu slečně zaručit, že pokud si její současný, případně příští, či jakýkoliv další přítel neponechá své chlapství a s ním spojené chlapské dny a tahy s kamarády, případně i s kámoškama, které do takové party patří (i ony chlastají pivo a řičí smíchy nad sprostými vtipy), pak dříve či později zjistí, že se nudí, že ji ten její neimponuje, že vášeň je pryč a všechny ty další blbosti, co tady člověk čte. Ženská potřebuje mít vedle sebe chlapa se vším všudy, má-li být šťastná. Vždyť on takový chlap tu svou křehotinku miluje takovou jaká je, nezakazuje ji kafíčka, manikůry, tlachy s kámoškama a podobně a chlapa z ní nedělá, ani dělat nechce.___________________________________________________________________
Já dnes odpoledne koukala s mužem na Popelku. Tedy - luštil si při tom křížovku, ale tvářil se, že ho to zajímá a občas něco okomentoval. Pak něco podělal na zahradě, já upekla buchtu a poté jsem se s ním koukapa na motorky, které jsem mu ráno natočila. Oba jsme fanfili Rossimu. :-)))

modrodolka
11. listopadu • 20:48

Vůbec s lebahu nesouhlasím v ničem, asi by se přesně k tomu vašemu hodila.Vůbec nejste cimprlína, že vám vadí, to co vám vadí, nenechte se zmást.
Lidi jsou různý, musíte si vybrat, kam patříte. A myslím, že určitě patříte jinam, než je lebahu. Co to je za ženskou, když jí nevadí, že díky debilnímu kámošovi jí chodí muž domů nalitej?

modrodolka
11. listopadu • 20:40

Dle mne okamžitý rozchod, jinak budete mít v budoucnu peklo.
Jestli si dá říci a notně omezí setkání s kamarádem a už NIKDY nepřijde opilý, můžete to s ním ještě zkusit, ale podle mne to nevydrží, spíš to bude horší. Patrně není příliš inteligentní, když nechápe, co vám na kamarádovi a jeho styku s ním vadí. Nevěřte slibům, prosbám, buďte tvrdá. Budete v naprostém právu, když ho pošlete k šípku a kamarádovi vlastně poděkujte, že vám pomohl odhalit včas pravou povahu přítele.
Protože ten rozchod pro vás asi nebude jednoduchý a budete si nalhávat, že se to spraví (i když dle článku jste zcela v obraze), zajděte do nějaké poradny a vsaďte se, že vám řeknou to samé, co já. A pak už snad uvěříte. Smutek z rozchodu bude čajíček proti tomu, co by vás čekalo v budoucnu.Držím palce a najděte si kluka "na úrovni".

lebahu
11. listopadu • 20:31

No...myslím, že v případě, že by si "měl vybrat", nechá si kamaráda. A já s ním vcelku souhlasím.
Chlapi to maj "jinak", u kamarádů neřeší blbosti jako my (co si oblíká, jak se chová, jestli je "na úrovni"...) Prostě tohle je Franta, dobře se s ním chlastá a tím to pro chlapa končí, dál Frantu nepitvá. Pokud je navíc Franta i týpek, kterýmu může věřit a spolehnout se na něj, jet přátelství "na život a na smrt" Takže jsou tři možosti...1. začít "Frantu" brát a nebýt za cimprlínu, co se urazí kvůli hospodským kecům. 2. být za slepici, která manželovi zakazuje kamarádit s "Frantou" a dělá scény (chudák manžel) 3. vykašlat s na chlapy jako na živočišný druh a najt si lesbickou družku, prtože každej chlap m nějakýho (z ženskýho hlediska) šílenýho kamaráda. A pokud kamarády nemá, tak bych se muvyhnula obloukem, to je podezřelý.

Doporučujeme

Články odjinud