VERONIKA (32): I když trpím roztroušenou sklerózou, mám dvě krásné děti

14 komentářů

helza
29. června • 15:52

Ono je možné, že mají zmatek kvůli těm sedmičkám, tu a tam mi přijde, že mám problém s účtem Microsoft, tak se přihlásím a je na dlouho pokoj - v čem ten problém spočívá, jsem nezjistila. Možná tam mám ještě i účet na sedmičky.

helza
29. června • 9:08

Mám W 10. Teď mi ale pořád píšou, že ho přestávají podporovat a ať si koupím cosi nového - což si samozřejmě nekoupím, neb nejsou z laciného kraje. Bude mi ten antivirus fungovat dál?Mně někdy někam nepustí i firewall

Elynor
29. června • 11:44

@helza: Ono i to, co přestal Microsoft podporovat, funguje dál, ale už pro to nedělají žádné aktualizace. Windows 10 jsou poslední a nejnovější. Mám dojem, že jsem někde četla, že má Microsoft nějakou nabídku software zdarma pro handicapované... ale protože to nikdo v rodině nepotřebuje, tak jsem se dál nezajímala. Možná by Ti o tom mohl někdo něco zjistit a případně i nainstalovat (manžel, synové, či jiní příbuzní, nebo jestli to zvládneš sama).

helza
29. června • 15:48

@Elynor: Díky, pohledala jsem to. Týká se to toho upgreadu zdarma a platilo to do VII. 2016. Což jsem využila hned, jak mi ho nabídli - tedy ne jako handicapovaná. Píšou o tom zde: "http://www.digitalnikino.cz/node/960... ". Ale je šílené, jak ten čas letí, kolik už je to let.Kdysi jsem měla podobně antivirus pro handicapované, každý rok jsem musela posílat scan průkazky ZTP. Nakonec to zrušili.

evelyn
29. června • 11:08

@helza: jak prestavaji podporovat, desitky jsou nejnovejsi system, ten podporuji, ale samo musi se instalovat vsechny jejich zaplaty, co posilaji. Prestali podporovat sedmicky.

helza
29. června • 15:38

@evelyn: Taky to nechápu a bylo mi to divné, desítky nemám tak dlouho, navíc jsem si je tehdy hned upgradovala, neb tehdy to bylo zdarma. Objevilo se mi to teď už párkrát, jenom jednou jsem klikla na upgread, ale vyskočily na mě ceny tak jsem to zrušila. Možná nějaký zmatek, možna mi cpali tu desítku, kterou už mám. Nebo se to týkalo office, jsem roztržitej rapl a pořádně jsem to nepřečetla. Ale četla jsem tohle: "https://club.coolpeople.cz/windows-11-nove-funkce-a-... ... "

evelyn
28. června • 21:41

Ja to muzu poslat dal, ale spis si myslim, ze Avast hlasi nejakej falesnej alarm

Elynor
29. června • 6:22

@evelyn: Nešlo o virus, ale o detekci phishingového webu, kam zřejmě odsud vedl nějaký odkaz či co. Neměla jsem čas to zkoumat a opakovalo se to 7x ve dvou dnech, a jenom tady, nikde jinde. Tak už mě to otrávilo. Jo, Avast někdy dělá paniku zbytečně, ale furt lepší zbytečně, než prů... problém.

Rambíša
28. června • 18:17

Hmm idyla...Někdo si zkrátka udělá děti i přes to,že nakonec může skončit postižený a nezvládne ani sebe.Manžel pak vše vyžere sám. Nebo taky ne.

Elynor
28. června • 12:24

Mimo téma - od včerejška na těchto stránkách Avast blokuje nějaký virus nebo něco nepatřičného. Speciálně u sekce Láska a vztahy. Jelikož nemají všichni Avast, aby to zachytil, může si tady případně někdo zavirovat počítač. Bylo by fajn, kdyby to někdo zkouknul a třeba i napravil. Ne že by to tady bylo poprvé, asi si to málo hlídáte. :hm

helza
28. června • 20:03

@Elynor: Přepsala jsem tvůj příspěvek Evelyn. Nevím, co všechno správcuje, možná jenom diskuse, ale snad s tím něco udělá. :-)

helza
28. června • 19:54

@Elynor: Díky moc. Avast, ani žádný jiný antivirus nemám. Ach jo. ♥♥♥

Elynor
29. června • 6:30

@helza: Windows 10 mají vlastní antivirus (Windows Defender). Už je součástí operačního programu. Takže další antivirový program je určitá nadstavba, která ani není nutná, při běžném provozu.

evelyn
29. června • 8:29

@Elynor: Presne, ma svuj antivirovy program, takze pokud si clovek presto nainstaluje nejaky jiny, je treba puvodni vypnout, jinak se detekuji navzajem jako virus.

Doporučujeme

Články odjinud