VERONIKA (39): Partnerovi vadí moje úspěchy v práci, dal mi ultimátum

helza
11. května • 13:35

@SandraN: Se Sandrou naprosto souhlasím. Je vaše volba a máte na ni plné právo, zda mít, či nemít děti a nikdo vás proto nemá právo soudit. Ale idea ve věku 39 let ještě nemít děti, ale až na ně budete kariérně a materiálně připravena, je naprostý nesmysl. Ano, ženy dnes mívají děti po čtyřicítce, ale nemyslím si, že proto, že se je vašem věku ještě nechtěly. Z hlediska zdraví dítěte i matky se optimální věk pro početí prvního dítěte u ženy uvádí rozpětí od 20 do 25 let. Tehdy je žena nejplodnější, má nejkvalitnější vajíčka, trápí ji nejméně nemocí a pravděpodobnost početí a donošení zdravého plodu je tak nejvyšší. A za nejvyšší věk pro početí pak gynekologové uvádí 35 let ženy. Později už je každé těhotenství problematické a rizikové.Co se týče vašeho partnera, pak stejně jako vy, i on má právo plánovat si ve svém životě rodinu a děti a rozhodně nemáte sebemenší právo mu to vyčítat. A pokud on má alespoň kapku rozumu v hlavě, pak je mu jasné, že už dnes je možná pro vás pozdě a že pokud se ještě "necítíte připravená", pak už s dítětem počítat nemůže. A být přesvědčená přesvědčená, že mu vadí, že vy vyděláváte víc než on, a dítě je v tuto chvíli vhodným řešením, jak vás mít doma, je neskutečně sebestředná a nesmyslná spekulace. Jeho ultimátum není žádné vydírání, ale projevem zdravého rozumu. A pokud vás miluje, musí to být pro něj těžké rozhodnut, ale vy jste mu jinou možnost nedala.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud