VERONIKA (39): Vztah s narcisem mi ovlivnil celý život

22 komentářů

Ctenarka
22. února • 22:52

No, damy, co se udivuji, jak s nim mohla tak dlouho zustat, evidentne nemaji sebemensi tuseni, jak takove emocionalni tyrani od spravneho cover narcise vypada. Oni totiz po kousicku posouvaji hranice a rafinovanym, neustalym ponizovanim nahlodavaji vase sebevedomi, zpusobuji uzkost, ale take vas izoluji od pratel, konicku, az nakonec, jak prave psala pani v clanku, nemate vubec zadnou sebevedomi, citite se uplne sami a neschopni cehokoliv.

Elynor
9. srpna • 11:09

Ty kráso. Už 53% je zvyklých a 8% v tom žije. Nadpoloviční většina? Fakticky? :-( Lidi neblbněte, to nemáte snad zapotřebí?

Jariska
7. srpna • 9:07

Velmi spravne rozhodnuti. Skoda jen, ze se ten odchod z toxickeho vztahu neuskutecnil par let drive. :tleskani

Elynor
4. srpna • 20:27

Ta anketa je dost peklo - v tuhle chvíli 49% hlasujících je zvyklých na ponižování. Tiše doufám, že to myslí v rámci BDSM praktik, dominant a subinka, hra na pána a otrokyni. ]:-D Jestli ne, tak by se měli dotyční zamyslet. Ideálně i vzpamatovat a nenechat si to líbit, ale to se patrně nestane, když tady čtu ty reakce, zjevně to lidem připadá normální. Asi. :zelenac:

Realista
6. srpna • 14:47

@Elynor: Lidem to normální nepřipadá,ale bohužel každý není bezohledný a sebestředný sobec. Většina lidí je ohleduplných a empatických,věřících,že se dá domluvit atd. Sobec nemá sebereflexi,je mu jedno,že ubližuje,vidí jen sebe a své choutky. A klidně zamotá do přediva lží toho druhého, protože v dnešní době slušný a neubližující=slabý. A bohužel, protože sobec nemá vazbu v tom, že ubližuje a agrese mu projde,nemá důvod s devastujícím jednáním přestat. Gauner nemá svědomí .Velmi pěkně to vysvětluje např. Tomáš Pour. Přehrajte si www.bezpecnavina.cz-"zatloukat,zatloukat,dokud z toho nezešílime",pak vám možná lecos dojde. Pak lépe pochopíte,proč nesobecký,ohleduplnější a slabší jedinec zůstane v toxickému vztahu. On totiž soudí podle sebe- on by takovou prasárnu neudělal,tak věří, že protějšek taky ne. Bohužel,ale je to realita. A na vysvobození někdy bývá pozdě.

Elynor
7. srpna • 10:39

@Realista: "on by takovou prasárnu neudělal, tak věří, že protějšek taky ne " - dobře. Ale protějšek tu prasárnu udělá. Takže jedinec je názorně poučen, že ten druhý toho schopen je. Dobře, řekne si, že jednou, to je jako nikdy, mohl to být nějaký úlet. Ale za čas udělá protějšek prasárnu podruhé, a tady je nejvyšší čas na nic nečekat a z toxického vztahu odejít velkým fofrem, a nedávat tomu protějšku žádnou další příležitost k řadě dalších prasáren trvajících roky. Stokrát se to všude opakuje, že ne, nedá se domluvit, nebude to lepší, dělají se furt nějaké kampaně, tisíce příběhů na všech internetech. A nic. Někteří lidé jsou, zdá se, nepoučitelní.

Realista
7. srpna • 13:19

@Elynor: Naprostý souhlas.

Elynor
4. srpna • 8:33

Tohle nechápu. Proč některé ženy, jako Veronika, žijí dlouhé roky s mužem, který jim ubližuje, který je nesčetněkrát zklamal, nikdy pro ně nic dobrého neudělal, mají s ním jenom problémy a stejně s ním pořád jsou - zatímco ke kadeřnici, která je zklame jednou tím, že jim zkazí účes, už podruhé nepůjdou. Fakt nerozumím.

Dáša
7. srpna • 23:43

@Elynor: Taky to nechápu, ale obvykle v tom bývají peníze. V tomhle případě, když neměli děti, je to fakt divné. Ale často to vidím v okolí, když někdo má malé děti a ví, že by to sám neutáhl, tak raději žije v nefunkčním vztahu. Ale ani to nechápu.

Elynor
8. srpna • 7:46

@Dáša: No já nevím, u jiného článku jsem se tady dozvěděla, že ekonomické důvody nejsou důležité, a že rozvod je jediné řešení, protože paní má před sebou ještě kus života a přece ho nebude trávit s chlapem, který ji podváděl. Tak to by se mělo ujasnit. Zatím to vypadá, že rozbít dlouholeté funkční manželství je v pohodě, bez ohledu na ekonomické důvody, ale odejít od chlapa, který ženu ponižuje, ubližuje jí, ze vztahu, který šťastný není a nikdy nebyl, to nene, to nelze, protože ekonomické důvody.

....
8. srpna • 20:15

@Elynor: Navrhnout si milenku bokem je taky ubližování,ponížení a zneužití důvěry,je to zcela stejný toxický vztah,že kterého se prchá dřív,než bude pozdě

Realista
8. srpna • 18:40

@Elynor: To objasníme velmi snadno. Manželství (partnerství) není vztah nadutého milostpana, který jen bere,konzumuje pocit zázemí a bezpečí a sám nedává nic, protože "ve vztahu něco chybí" a tak si najde bokovku. Pokud si založí paralelní vztah a partner o tom neví,je to podvod a stejné trápení jako život s manipulátorem. On ten nevěrník totiž změní chování. Je ve stressu,vyvolává hádky,hledá na svém partnerovi chyby,aby si ospravedlnil své jednání, povinnostem se vyhýbá,před problémy utíká atd. A když se odvoláváte
na jiné články,je tu i článek od paní,co se s takovým rozvedla,tu situaci doma dost přesně popsala a rozvodem se jí ulevilo. Manželství je vztah dvou rovnoprávných lidí,kteří si věří a jsou si oporou. Pokud nejde o tzv otevřené manželství nebo polyamorii,tedy souhlas všech,jde o lež a podvod,na který podvodník nemá právo. "Doplní si,co mu ve vztahu chybí" a tomu podváděnému nechybí nic? On má být šťastný,že může dělat bezprávného posluhu někomu,kdo ho obelhává? To není funkční manželství,to je studený ekonomický nerovnoprávný svazek, který se dříve nebo později rozpadá,většinou proto,že po x letech si ten nevěrník stejně najde mladičkou lásku a odchází (konečně začal žít,žena ho nechápe..)A ty kecy,že vlastně manželku a rodinu miluje,tomu už nevěří ani ten největší naivka,to jsou jen pohádky a zadní vrátka,kdyby to s tou "lepší" nevyšlo. To,co tu píšete,tomu sama nevěříte, už proto, že většina vašich příspěvků je velmi na úrovni a věcná.

Elynor
9. srpna • 11:06

@Realista: To jste to moc neobjasnil. Jsem se ptala na rozpor mezi tvrzením, že se člověk má rozvést, pokud je ve vztahu nespokojen, bez ohledu na nedostatek financí, problém s bydlením a jiné ekonomické důvody, a druhým tvrzením, že nemůže odejít od partnera, který mu ubližuje, protože by měl problém s bydlením, s financemi a jiné ekonomické důvody. Podle mého názoru jsou velice podstatné důvody k tomu se rozvést či rozejít, nejsou-li manželé, následující - fyzické i psychické týrání, alkoholismus, drogová závislost, gamblerství. V takových případech, a případ Veroniky mezi ně patří, by měla dotyčná neváhat a prchat, bez ohledu na ty ekonomické důvody. Vždycky. Rychle. Nevracet se zpátky. Nikdy. A přesto se stále opakuje scénář, kdy buď neodejde (s výmluvou na ty ekonomické důvody), nebo se opakovaně vrací (se stejným zdůvodněním). Není v tom žádná logika.

JUDr.
9. srpna • 22:36

@Elynor: Podvádění a lhaní patří mezi psychické týrání. Dokonce paragraf -lidovymi slovy "kdo jinému vědomě lže nebo zastírá skutečnost za účelem vlastního prospěchu..." -nebudu tu nudit,ale o správnosti vašich argumentů by se dalo s úspěchem pochybovat.

Karolína
4. srpna • 18:45

@Elynor: Možná je to tím, že ta žena nemá kam odejít. Mají společné bydlení, společné konto, třeba i děti, rodinu... Tak jednoduché to není. Kdo nezažil neví o čem to je!

Elynor
4. srpna • 20:17

@Karolína: Veronika z článku podle všeho mohla ten kufr sbalit kdykoli v průběhu těch 10 let. Děti neměli, manželé nebyli, společný majetek asi taky nebyl, když to teď při odchodu neřešila. Sama věděla, že to není v pohodě, četla si články, matka a kamarádka jí říkaly, že pán je nevhodný partner... a nic. Deset ztracených let. Zbytečně.

mambule
4. srpna • 10:38

@Elynor: Asi pro nedostatek jiných příležitostí 🙂 který může mít různé příčiny.

Elynor
4. srpna • 10:47

@mambule: Nedostatek jiných příležitostí - to je co? Že se žena nepustí jednoho chlapa, dokud nemá jistotu, že má už "zaháčkovaného" jiného? ]:-D

mambule
4. srpna • 19:28

@Elynor: Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše! si říkala 🙂

Elynor
4. srpna • 20:18

@mambule: OK, když vrabec v hrsti, tak ať si teď nestěžuje.

Julie
4. srpna • 8:29

Pani neví kdo je narcis

Lada
8. srpna • 19:39

@Julie : Pani nevi,kdo je narcis? At je šťastná,ze takovou zkušeností neprosla. Opravdu, o nic neprisla,jsou daleko příjemnější a veselejsi aktivity,nez zivot s narcisem, presneji - vedle narcise 😂

Doporučujeme

Články odjinud