Většina nevěrných mužů nesnese milenku s vyšším postavením

Většina nevěrných mužů nesnese milenku s vyšším postavením

Muži hledající nevěru touží být ve valné většině alfa samci. Pánové, kteří hledají mimopartnerské sexuální povyražení, totiž naplňují stereotyp macho samců. Třiaosmdesát procent z nich musí být společensky postaveno výše než jejich milenka. Jen něco víc než osmnáct procent mužů snese společensky úspěšnější milenku.

V praxi to znamená, že pánové ze střední třídy hledají milenky většinou ve stejné vrstvě či v té nižší. Jen nejvýše postavení jedinci si troufnou hledat ve všech společenských skupinách. A pro muže střední třídy je v osmdesáti procentech případů nepřijatelné, že by jejich milenka byla z vrstvy nejvyšší, tedy kariérně a finančně úspěšnější než oni.

„Přestože se mění socioekonomické rozložení společnosti, muži chtějí být ve vztahu stále těmi alfa samci. Muži chtějí někoho, kdo je bude obdivovat a zbožňovat, někoho, na něhož můžou udělat dojem, protože většina mužů má sebevědomí nízké,“ tvrdí Noel Biderman, šéf společnosti Avid Life Media, která provozuje seznamku pro nevěrníky Ashley Madison.

Výsledky vyplývají právě z průzkumu mezi uživateli seznamky, která pomáhá zadaným či přímo manželům najít milenky a milence pro nevěru.

Dvě třetiny žen z nejnižší společenské vrstvy hledají milence ve střední či nejvyšší společenské třídě. Ženy ze střední třídy ale ve čtyřiapadesáti procentech případů hledají milence ze stejné třídy, čtyřicet procent z vyšší vrstvy a zbytek je ochoten přijmout milence z dělnické třídy.

Doporučujeme

Články odjinud