Vévodkyně Camilla: Ztráta panenství mě diskvalifikovala!

Vévodkyně Camilla: Ztráta panenství mě diskvalifikovala!

Osudnou pro její další život, přiznala v nedávném rozhovoru s novináři choť britského následníka trůnu Charlese, se stala návštěva tradičního londýnského plesu debutantek v roce 1965. Pozdější paní Camille Parker-Bowlesové (59) bylo tehdy sladkých sedmnáct a po jednom z tanců přišla v zákulisí sálu o panenství.

"Kdybych věděla, jaké následky pro budoucnost bude mít má první sexuální zkušenost, pokušení bych odolala," říká dnes Camilla. "Protože jsem se oddala jinému a ztratila nevinnost, nesměla jsem se provdat za svou velkou lásku prince Charlese." Tomu královna Alžběta II. vnutila za životní družku Dianu Spencerovou, která se na rozdíl od sokyně v lásce mohla před vstupem do manželství prokázat úředně potvrzeným certifikátem o svém panenství.

Vztah Charlese s Camillou však pokračoval i během jeho manželství a stal se jednou z příčin jeho pozdějšího rozpadu. Teprve v roce 2005 připustila vládkyně Buckinghamského paláce, aby se její syn se svou věčnou milenkou Camillou oženil. Dál však trvá na tom, že ta jako "poskvrněná" žena nesmí v budoucnosti usednout po boku jejího prvorozence na britský trůn.

Především proto, je přesvědčena dnešní vévodkyně Camilla, se Alžběta II. zdráhá přes vysoký věk abdikovat a dělá vše pro to, aby se jejím nástupcem stal vnuk William.

Doporučujeme

Články odjinud