Víceúčelový balzám na rty: Využijete ho i na oči, vlasy nebo nos!

Víceúčelový balzám na rty: Využijete ho i na oči, vlasy nebo nos!

Možná by vás to nenapadlo, ale obyčejný jelení lůj je zázračný přípravek, který neslouží pouze k ošetření rozpraskaných rtů. Použít ho můžete při zkrášlování celého obličeje a vlasů! Jak na to?

Neposedné prameny a roztřepené konečky

Napadlo by vás použít jelení lůj na vlasy? Možná vás to překvapí, ale funguje to! Pokud vás trápí neposedný pramen, který nevzhledně trčí, pomozte si právě balzámem na rty a uhlaďte ho tak, jak potřebujete. Dejte si jen pozor na množství použitého balzámu, aby vlasy nevypadaly mastně. Pomoct může jelení lůj také s roztřepenými a suchými konečky. Rozetřete si balzám do dlaní a promněte konečky vlasů. I zde dávejte pozor na množství.

Pokračování 2 / 6

Základ pod stíny

Chcete-li, aby vaše stíny vypadaly výrazněji a lépe přilnuly k pokožce, natřete si před jejich nanesením oční víčka malým množstvím balzámu, nalíčení pak vydrží mnohem déle. Po nanesení stínů chvilku počkejte, až produkty zaschnou, a dejte si pozor, ať nemrkáte, jinak by se totiž mohlo stát, že se barva bude obtiskávat nebo srážet v záhybu víček. Jelení lůj použijte také pod rtěnku, zabrání vysoušení rtů a zajistí její delší životnost.

Pokračování 3 / 6

Upravené obočí

Možná se to nezdá, ale obyčejný jelení lůj je skvělý pomocník při úpravě rozježeného obočí. Přejeďte po něm tyčinkou a následně ho učešte pomocí kartáčku určeného k úpravě obočí. Zůstane tak na svém místě, přesně, jak potřebujete, a navíc se bude krásně lesknout.

Pokračování 4 / 6

Dlouhotrvající vůně

Máte svůj oblíbený parfém, bez kterého nevyjdete z domu, a chcete, aby z vás byl cítit co nejdéle? Právě v tom vám pomůže jelení lůj. Stačí, abyste ho nanesla na místa, kam obvykle aplikujete svoji zamilovanou vůni, a pak se teprve nastříkala parfémem. Vydrží tak mnohem déle!

Pokračování 5 / 6

Nos bez odřenin

Jarní a letní měsíce bývají často utrpením pro alergiky, kteří trpí sennou rýmou nebo alergií na pyly. Tyto nesnáze se pak projevují věčně červeným a odřeným nosem od smrkání. Několikrát denně proto potřete postižená místa balzámem na rty, aby byla hydratovaná a vy jste neměla odřený nos ještě dlouho poté. Dejte si ale pozor, aby jelení lůj neměl lehké zabarvení!

Pokračování 6 / 6

Paty bez otlaků

Určitě znáte ty situace, kdy si pořídíte nové vytoužené boty a po celém dni v nich stráveném cítíte, jak se vám na patách tvoří puchýře. Než se botky prošlápnou, chvilku to trvá a je dost možné, že nemáte po ruce ani náplasti. Není třeba jít domu bosa, stačí postiženou oblast potřít jelením lojem a je po problému. Na noze totiž vytvoří ochrannou vrstvu a zmírní tření.

Doporučujeme

Články odjinud