Video: Devítiletý britský školák si vydělal na dům malováním

Video: Devítiletý britský školák si vydělal na dům malováním

Školák Kieron Williamson začal malovat už jako dítě předškolního věku, když mu bylo šest, všimli si geniálního malíře obchodníci s uměním a začali jeho díla prodávat. Chlapec tvoří tak úchvatné obrázky, že se vedle něj mohou stydět i mnozí studovaní umělci. Mini Monet, jak se dnes devítiletému Kieronovi přezdívá, prodejem svých děl vydělal na dům.

Kieronovým rodičům pomohl získat peníze na dům za 150 tisíc liber – asi 4,4 milionu korun. Dům byl původně bankou a stojí v Ludhamu v hrabství Norfolk. Do Kieronových osmnácti let budou správci nemovitosti jeho rodiče, po dosažení plnoletosti se majitelem stane on sám.

Chlapec se proslavil v roce 2008, když vystavil své obrázky z dovolené po hrabstvích Devon a Cornwall. Jeho krajinné výjevy uchvátily i obchodníky z uměním a o Kieronovi se brzy psalo po celém světě.

Poslední výstavu se třiatřiceti malbami měl v červenci letošního roku, všechna díla v celkové hodnotě 150 tisíc liber byla prodána do půl hodiny.

„Už má svůj vlastní dům, takže když se rozhodne, že bude chtít v dospělosti dělat úplně něco jiného a živit se něčím jiným, nemusí se trápit s hypotékou,“ svěřil chlapcův otec, čtyřiačtyřicetiletý Keith Williamson.

„Nemá konkurenci. Neexistuje žádné jiné dítě, které tak bravurně dokáže malovat třemi technikami – akvarelem, olejem a pastelem,“ uvedl Adrian Hill z galerie Picturecraft, která Kieronova díla prodává.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud