Video: Jiřina Bohdalová a Radek Brzobohatý po 40 letech opět spolu

Video: Jiřina Bohdalová a Radek Brzobohatý po 40 letech opět spolu

S nápadem pozvat po čtyřech desetiletích do hlavních rolí dvě české herecké legendy přišel režisér Jiří Strach, který s Jiřinou Bohdalovou natáčel televizní snímek Povodeň a s Radoslavem Brzobohatým rovněž pro Českou televizi film BrainStorm. Poté, co oba herci souhlasili se společným návratem před kameru, požádal Marka Epsteina, aby jim napsal scénář přímo na tělo.

Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý si zahrají herečku a penzionovaného učitele, kteří vyrazí na dobrodružnou cestu za splněním jednoho snu. I v dalších rolích této hořké komedie uvidíme přední domácí herce, jako Ivana Trojana, Lenku Vlasákovou, Aňu Geislerovou, Jiřinu Jiráskovou, Viktora Preisse a řadu dalších.

„Vím, že všichni budou chtít vědět, jak se mi to povedlo,“ usmívá se režisér Jiří Strach a hned dodává. „Předem říkám na férovku, že to neřeknu. Nechám si to jako režijní tajemství.“

O Filmu

Ota je bývalý učitel a ve svém věku má již řadu vrtochů, kterými poněkud komplikuje život svému synovi a snaše. Nyní jej čeká náročná operace a Ota se rozhodne, že je ta správná doba, kdy je třeba vyhledat někoho, kdo kdysi dávno velmi ovlivnil jeho život. Setkání s herečkou Janou je ale poněkud jiné, než si představoval. Přesto je to právě tahle vitální dáma, jež nemíní rezignovat na aktivní život, která znovu zamotá jeho osud. Díky Janě se Ota vydává na napínavou road-movie, na jakou by si možná ani v mladším věku netroufl. A je to právě tohle důležité setkání, které oba utvrdí v poznání, že nejhorší, co může člověk udělat - je všechno vzdát!

„Je to příběh dvou lidí, kteří se dostali na konec svých cest, ale rozhodnou se z téhle konečné jet ještě jednu zastávku navíc,“ charakterizuje příběh snímku Vrásky z lásky scenárista Marek Epstein. „Je to film o naději,“ doplňuje jej Jiří Strach. „O tom, že v každém věku lze najít něco či někoho, pro co má smysl žít. A že vrásky nemusejí být jen vlivem stáří, ale důsledkem úsměvu.“

Film Vrásky z lásky má premiéru 12.4. 2012

ČTĚTE TAKÉ:
Dana Batulková: Vždycky je šance začít znovu!

ČTĚTE TAKÉ:
Lásky z filmového plátna v realitě

Doporučujeme

Články odjinud