Video: Nejvyšší muž USA si dal změřit nohy na čtyřiceticentimetrové botky

Video: Nejvyšší muž USA si dal změřit nohy na čtyřiceticentimetrové botky

Igor Vovkovinskiy (29), který měří 233 centimetrů, zaletěl na ředitelství firmy Reebok do státu Massachusetts, aby mu mohli ušít boty na míru. Igor v posledních šesti letech prodělal šestnáct operací nohou a kvůli nošení nevhodných bot se stal "vězněm ve vlastním domě".

Ve firmě Reebok mu teď nohy pořádně změřili: vzali otisky do pěnové hmoty, udělali 3D sken, měřili a zjišťovali, jak se při chůzi rozkládá jeho váha.

Nebylo to snadné. Jak uvádí list Telegraph, po tolika operacích mají nohy tohoto velikána ukrajinského původu dost nestandardní tvar.

Vovkivinskiy se s matkou přistěhoval do Států kvůli léčbě pituárního gigantismu. Jeho růst se sice nakonec podařilo zastavit, ale pojišťovny prý neslyšely na jeho volání po vhodných botách. Běžné americké obchody vyrábějí do velikosti 14 (našich 48), ale on má velikost 22 až 26, což odpovídá délce nohy 38 až 41 centimetru. Bylo tedy jasné, že vhodné boty jen tak nekoupí.

Proto se nakonec rozhodl přes internet požádat veřejnost o pomoc. To se naštěstí i díky zájmu médií rychle podařilo. Pak Igorovi zavolala společnost Reebok a nabídla, že mu boty ušije zadarmo.

"Ta ohromná štědrost, s níž jsem se setkal... Vybrali jsme hodně peněz, skoro dvakrát více, než oč jsem žádal, když jsem s výzvou začal. Teď doufám, že za ty peníze budu moct mít boty až do konce života," řekl Igor, který bydlí s matkou ve státě Minnesota.

Reebok potvrdil, že výroba tak speciálních bot bude stát 12 až 20 000 dolarů (cca 232 až 387 000 Kč) a výroba prototypů potrvá šest týdnů. Pak si Vovkovinskiy boty vyzkouší, doladí se detaily a za pár dalších týdnů už bude mít obří boty doma.

Video se záběry z braní míry na rekordní boty

ČTĚTE TAKÉ:
Johny Depp randí s mladičkou Ashley Olsen

ČTĚTE TAKÉ:
Pořád se mi líbí ženy, přiznává těhotná Anna Paquin

Doporučujeme

Články odjinud