Víno miluji, ale neopíjím se, tvrdí Jana Švandová

Víno miluji, ale neopíjím se, tvrdí Jana Švandová

Herečka Jana Švandová (62) sice miluje víno, ale prý se nikdy neopíjí. "Mám velice pozitivní vztah k vínu, vždycky jsem ho měla ráda, čím jsem starší, tím ho mám raději," svěřila se Jana Švandová, kterou brzy uvidíme v premiéře vinařské komedie 2Bobule.

"Ale potrpím si jen na dobré víno. Než nějaké nekvalitní, raději žádné. Nejraději mám vína italská, francouzská a také z Jižní Afriky. Tam často pobývám a tamní vína mi moc chutnají.

Myslela jsem si, že ta zahraničí jsou nejlepší, ale když jsem natáčela film Bobule na Moravě, přišla jsem na chuť i moravskému vínu," tvrdí herečka, která se už těší na svatomartinské víno, které dorazí na náš trh 11. listopadu.

"Při natáčení mi zachutnala moravská vína. Mám ráda spíš ta sušší, veltlín nebo ryzlink. V létě piji raději bílá, v zimě červená. Natáčení Bobulí na Moravě bylo i proto moc příjemné," přiznává Jana Švandová, která má k Moravě vůbec vřelý vztah. Vždyť v Brně vystudovala JAMU.

"Pro Moravu mám slabost. V mládí jsem tam prožila nejhezčí léta svého života."

Švandová bývá dávána za příklad, že ženy nemusí stárnout. "Moje štíhlá linie je dána především rodinnou dispozicí. Maminka byla drobňoučká, já jsem ze tří děvčat a všechna jsou také drobná. A pak je k tomu nutné přidat drahou kosmetiku a cvičení. Diety nedržím, naopak, ráda jím. Především maso se zeleninou, ale ne moc příloh a hlavně sýry," poodkrývá tajemství své udržované postavy.

Doporučujeme

Články odjinud