Vitaminem B17 proti rakovině

Vitaminem B17 proti rakovině

Cukrovka, cévní onemocnění, poruchy příjmu potravy a v neposlední řadě rakovina tvoří jen část početného zástupu civilizačních chorob, které sužují lidstvo. Na vině je kromě genetických dispozic i špatný životní styl, strava chudá na vitaminy a minerální látky a absence pohybu. Je dnes vůbec možné vyhnout se rakovině?

Civilizační choroby jsou pro člověka velkým strašákem. Málokdo si připustí, že právě jeho dostihne obezita, cukrovka, nebo dokonce rakovina. Pokud je nemoc diagnostikována, je již pozdě přemýšlet o prevenci. Mnohým onemocněním lze přitom úspěšně předcházet. Argumentace genetickou dispozicí totiž platí jen u části případů, na vině je z velké části nevhodný životní styl a strava.

Pestrá strava se základem v meruňkách

Zdravotní stav člověka ovlivňují mnohé faktory. Podle Evropského kodexu proti rakovině lze zlepšit zdravotní stav a předejít tak mnohým úmrtím na rakovinu osvojením zdravějšího životního stylu. Ten zahrnuje pravidelný pohyb, omezení kouření a nadměrné konzumace alkoholu, ale především pestrou stravu bohatou na ovoce a zeleninu. Přičemž význam ovoce v otázce zdraví člověka je podle mnohých zásadní.

Autor knihy Svět bez rakoviny – tajemství vitaminu B17, dokumentarista Edward Griffin, dokonce přikládá nejdůležitější roli v prevenci rakoviny přítomnosti vitaminu B17 ve stravě. Podle něj za vznikem rakoviny nejen u člověka, ale také u domestikovaných zvířat, stojí primárně nedostatek prvku laetrilu, tedy vitaminu B17. Argumentuje životním stylem odlehlých národů, například himalájských Hunzů, kteří konzumují hojně meruňková jádra. Ta obsahují velké množství vitaminu B17, který národu propůjčuje dlouhověkost a nulový výskyt nádorových onemocnění.Více informací najdete na www.svetbezrakoviny.cz.

Autor: Jana Moravcová

Doporučujeme

Články odjinud