Víte, co je Reebok Flexible Strenght?

Víte, co je Reebok Flexible Strenght?

Reebok Flexible Strenght - je název pro nové cvičení, které spočívá na základech jógy, posilování a různých stretchingových metod. Reebok Flexible Strenght aneb pružná síla, jak by se dal přeložit anglický název, je komplexní cvičení zahrnující vyrovnávání svalových dysbalancí, posilování svalů, které ochabují, relaxaci a meditaci.

Factory Pro doporučuje Reebok Flexible Strenght

Víte, co je Reebok Flexible Strenght?

Reebok Flexible Strenght - je název pro nové cvičení, které spočívá na základech jógy, posilování a různých stretchingových metod. Reebok Flexible Strenght aneb pružná síla, jak by se dal přeložit anglický název, je komplexní cvičení zahrnující vyrovnávání svalových dysbalancí, posilování svalů, které ochabují, relaxaci a meditaci. V současném rychlém světě, v současném shonu dnešních dní vám toto cvičení nabízí uklidnění, posílení, stretching a rehabilitaci v jednom komplexu - a tedy ve cvičení zvaném Reebok Flexible Strenght.

Toto cvičení patří v současnosti k nejvyhledávanějším cvičením, které se probojovávají do českých fitness center pod mnohými názvy - Power Yoga, Fitness Yoga, stretching. Je to cvičení určené pro lidi dneška, pro lidi, kteří často spěchají, podléhají stresu, pociňují bolesti zad, pro lidi, kteří nechtějí " poskakovat na aerobiku".

Základ cvičení hledejme v základech jógy. Jóga dala základní osnovu tomuto druhu cvičení. Je upravená pro potřeby dnešního člověka, je upravená na základě fitness požadavků - rychlost, dynamičnost, účinnost, prospěšnost zdraví. Oproti klasické józe jde o cvičení, kde se neklade velký důraz na meditaci, ale polohy, které jsou shodné se základními polohami z jógy, se střídají rychleji a dynamičtěji za sebou. V tom je hlavní rozdíl od klasické jógy.
Instruktor vás provází základní linií pohybů, poloh - sun salutation - vítání slunce a do tohoto základního vzorce vkládá různé moduly - posilování a stretchingu.

Mezi základní pravidla a požadavky pro zdárné cvičení Reebok Flexible Strenght patří pravidelné a hluboké dýchání. Dech je jedním ze základních principů, které patří k tomuto cvičení. Dech okysličuje krev, dech prohlubuje pocit uvolnění a klidu. Proto je velice důležité se během cvičení soustředit na pravidelné dýchání. Cvičí se naboso, na podložce za klidné a relaxační hudby. Instruktor vás provází základními polohami, které je snadné se naučit a praktikovat i doma, když nemůžete přijít na hodinu do fitness. Je ale důležité, abyste začali cvičit s instruktorem, který vás naučí správné provádění základních poloh. Každý účastník kurzů si volí svoji zátěž a řídí se vlastními pocity při cvičení. Cvičení je uzpůsobeno všem věkovým kategoriím.

Co očekávat od cvičení Reebok Flexible Strenght?

  1. Uvolnění a relaxaci
  2. Zdravotní cvičení
  3. Posilování svalových partií
  4. Vyrovnání svalových dysbalancí
  5. Získání pružnosti a elasticity svalů
  6. Zlepšení kardiovaskulárního oběhu

Sportovní centrum Factory Pro
Smíchov

Pondělí 18.15-19.15 a středa 20.15-21.15 - Klára Buzková Fitness Yoga
Čtvrtek 07-08 a neděle 18.15-19.15 Vašek Krejčík - Reebok Flexible Strenght/Power Yoga
Černý Most
Ťterý 18-19 a čtvrtek 20-21 hodin Vašek Krejčík - Reebok Flexible Strenght/Power Yoga

Factory Pro Sport School ve spolupráci s Českým svazem aerobiku uvádí
Školení Flexible Strenght neděle 17.3.2002 1. část

Autor: Václav Krejčík - Sportovní centrum Factory Pro

Doporučujeme

Články odjinud