Víte, na co si dát pozor při koupi ledničky, miniledničky nebo vinotéky?

Víte, na co si dát pozor při koupi ledničky, miniledničky nebo vinotéky?

Máte malý byt, kde bojujete o každý centimetr? Pořídit si velkou ledničku je pro vás nesplnitelný sen? I s miniledničkou se dá kouzlit. A možná zbude místo i na vinotéku. Tedy pokud patříte mezi milovníky vína.

Lednička je už dnes nutnost. Skoro nikdo totiž nemá doma jiné místo, kde by uchovával čerstvé potraviny. Naši předci si s tím uměli poradit i bez lednice, my už jsme ale zlenivěli. Do malé ledničky se toho moc nevejde, o to důležitější je její výběr nepodcenit.

Víte, že některé mini ledničky v sobě mají i malý mrazící box? Kdo by to do nich řekl?

Když se řekne minilednička

Malá lednička najde uplatnění jak v malé kuchyni, tak na chalupě nebo studentské koleji. Ačkoli je co do rozměrů poměrně malá, může vás překvapit, co všechno se do ní vejde. Jaké jsou její výhody a nevýhody?

  • Cenově dostupná

  • Nízké nároky na energii.

  • Kompaktní rozměry

  • Malý mrazící box

  • Hodně omezená kapacita

Na co si dát při jejím výběru pozor?

Parametry pro výběr malé ledničky se nijak neliší od výběru klasické chladničky. Na co se tedy zaměřit?

Užitný objem lednice

Odvíjí se od počtu členů v domácnosti. Minimum pro malou ledničku je 50 litrů, najdou se i větší.

Energetická náročnost

Nejúspornější jsou ledničky třídy A+++. O náročnosti na energie ale rozhoduje také to, jak ledničku plníte. Ideál je mít ji zaplněnou zhruba ze 70%. Jakmile ji naplníte na 90 % a víc, už je přeplněná a její energetické nároky se zvyšují. Navíc už lednička nechladí rovnoměrně.

Hlučnost

Ledničky jsou v chodu 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu, 365 dnů v roce. Neměla by tedy být příliš hlučná, aby vás nerušila a neprobouzela z nočního spánku.

Mrazicí výkon

Pořizujete miniledničku s mrazákem? Pak si pohlídejte mrazicí výkon. Kolik kilo potravin dokáže chladnička za den zamrazit?

Jaké funkce potěší?

  • LED osvětlení, abyste obsah ledničky viděli i v noci.

  • Samoodmrazování neboli No frost systém.

  • Funkce super chlazení.

vinoteka.jpg

Zbyl prostor pro vinotéku?

Máte rádi dobré vínko a chcete si ho naplno užívat nejen v restauraci nebo vinařství, ale i doma? K jeho uskladnění slouží vinotéka. V ní lahvinky ochráníte před zápachem, vlhkostí, vibracemi i kolísáním teplot.

Při výběru vinotéky je třeba se rozhodnout, zda vám stačí jednozónová vinotéka (pro jeden druh vína), nebo potřebujete tu vícezónovou. Dalším důležitým faktorem je kapacita a dvířka s UV filtrem, který brání pronikání slunečního záření, které kvalitu vína snižuje.

Doporučujeme

Články odjinud