Vítězný koktejl Viva Marietta

Vítězný koktejl Viva Marietta

Prestižní mezinárodní porota složená z prezidentů národních barmanských asociací Finska, Polska, Rakouska, Slovenska, Slovinska Švédska a České republiky vybrala vítězné koktejly 5. ročníku mezinárodní barmanské soutěže MATTONI Grand Drink.

Vítězný koktejl Viva Marietta


Prestižní mezinárodní porota složená z prezidentů národních barmanských asociací Finska, Polska, Rakouska, Slovenska, Slovinska Švédska a České republiky vybrala vítězné koktejly 5. ročníku mezinárodní barmanské soutěže MATTONI Grand Drink. V kategorii "Open" (nad 21let) se jím stal míchaný nealkoholický nápoj "VIVA MARIETTA" z rukou barmanského vicemistra světa z roku 1997 Karla Mayera (47), barmana hotelu Praha v Novém Jičíně. Ten si také odnesl hlavní cenu, šek na deset tisíc dolarů. V kategorii "Junior" zvítězil Jan Jiskra (17) student odborného učiliště při Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Za svoji recepturu na koktejl s názvem "Dravec Mattoni" a bezchybné provedení získal značkovou barmanskou soupravu Alessi.

Soutěž již po páté zorganizovala společnost Karlovarské minerální vody ve spolupráci s Českou barmanskou asociací. Na adrese www.mattonigranddrink.com jsou dostupné úplné výsledky finále v obou kategoriích.

Při slavnostním předávání cen v karlovarském Městském divadle došlo k nečekanému vývoji. Prezident CBA Petr Veselý se totiž spontánně vzdal šeku na pět tisíc dolarů, který pro CBA převzal z rukou Antonia Pasquale, předsedy představenstva KMV, ve prospěch humanitárních aktivit Lucie Bílé, která na galavečeru vystupovala. Příjemně překvapený Pasquale pak slíbil částku na šeku ještě zdvojnásobit.

"Letošní soutěžící povýšili míchání nealkoholických nápojů na umění," uvedl Gabrielle Guzzo, obchodní a marketingový ředitel společnosti Karlovarské minerální vody."Gesto prezidenta CBA ukázalo, že čeští barmani kromě svého řemesla ovládají i umění lidskosti," dodal.

Zdroj: Donath-Burson-Marsteller

Doporučujeme

Články odjinud