Vlní se vám vlasy? Takhle o ně pečujte a budou vypadat skvěle!

Vlní se vám vlasy? Takhle o ně pečujte a budou vypadat skvěle!

Jak už to tak bývá, ženy s rovnými vlasy touží po kudrnatých a naopak. Pokud vám vaše vlnité vlasy lezou na nervy, pak se o ně nejspíš nestaráte, jak byste měla. Postačí vám kvalitní přípravky a správná péče, díky kterým budete své vlny zase milovat!

Opatrně s vodou

Protože jsou vlnité vlasy od přírody sušší, nepotřebují mýt tak často. Voda a šampony je vysušují ještě víc, a tak si je myjte jednou až dvakrát týdně a zaměřte se na to, jaké přípravky používáte. Vždy volte produkty určené pro vlnité a kudrnaté vlasy, protože jsou sestaveny tak, aby podpořily elasticitu loken, vlasy vyživily a zabránily krepatění.

Pokračování 2 / 4

Vysoušení a česání

Stejně tak si dejte pozor při jejich sušení. Rozhodně byste je totiž neměla drhnout ručníkem, ale prospěje jim, když je necháte uschnout volně na vzduchu. Pokud spěcháte, použijte místo klasického fénu difuzér, který zdůrazní strukturu vašich vlasů, nadzvedne kořínky vlasů a je k nim šetrnější. Při fénování si vlasy můžete jemně mačkat, abyste podpořila strukturu vln. Důležitým bodem je také česání. Abyste ze svých vln neměla jen rozčepýřené vrabčí hnízdo, volte placatý hřeben s řídkými a širokými zuby, který nenaruší strukturu loken.

Pokračování 3 / 4

Pozor na teplo

Pokud zatoužíte po rovných vlasech a rozhodnete se své lokny vyžehlit, vždy použijte vhodný přípravek na tepelnou ochranu vlasů. Vlasy rozhodně nežehlete denně, je to pro ně příliš velká zátěž a časem by mohly být ještě sušší než obvykle.

Pokračování 4 / 4

Extra péče

Vedle kvalitního šamponu a kondicionéru pro vlnité a kudrnaté vlasy nezapomínejte alespoň jednou týdně používat vhodnou masku na vlasy. Tu nechte působit alespoň deset minut. Vybrat si můžete také z různých sprejů, sér a stylingových krémů, které podpoří strukturu vašich vln a udrží je ve tvaru. Vetřete je do vlhkých vlasů a prameny pořádně promačkejte. Nezapomínejte používat také oleje, které si můžete kdykoliv během dne vetřít do konečků vlasů.

Doporučujeme

Články odjinud