Volba správné podprsenky je velmi důležitá

Volba správné podprsenky je velmi důležitá

Většina žen ví, proč je důležité nosit správně padnoucí podprsenku, hodně z nich ji ale přesto nenosí. Kvalitní podprsenka správných rozměrů je základní podmínkou pro maximální pohodlí. Ženská prsa nemají žádnou oporu ve svalech, podprsenka je proto důležitá pro podpírání vaziva v prsech, čímž lze zabránit jejich přílišnému vytahování. Dalším nezanedbatelným přínosem je u větších poprsí správné rozložení váhy a omezení vlivu na deformaci páteře nebo bolestivé otlaky. Přesto, že většina žen ví o vlivu cvičení, antikoncepce, diety, menstruace nebo těhotenství na velikost poprsí, velká část žen nosí podprsenky, které jim nesedí. Někdy z neznalosti, ale u žen s velkým poprsím často z důvodu nedostatečného výběru potřebného rozměru na trhu.

Střih podprsenky je velmi důležitý, zejména u větších ňader. Nejlepší košíčky jsou ušité z více dílů, které dokážou vymodelovat potřebný tvar a svědčí o propracovanosti střihu. Bezešvé pevné podprsenky pro velká prsa nejsou vhodné, protože košíčky jsou příliš pevné a nepovolí. Větší prsa potřebují oporu, kterou poskytují kostice, pevné přední sedlo a může být i mírné vyztužení košíčků. Nejen zadní část podprsenky by měla být širší na dvě nebo tři zapínání nad sebou, ale rovněž ramínka by měla být širší. Příliš úzká ramínka se pod tíhou ňader zařezávají do trapézových svalů, co je nepříjemné samo o sobě, navíc tím můžou způsobit bolesti hlavy.

Pro opravdu velká prsa jsou skvělé a pohodlné podprsenky se zmenšovacím efektem. Velká prsa zformují a zpevní. Pevným a menším a prsům sluší téměř každý střih. Podprsenka ale musí dokonale padnout, jinak může působit nejen nehezky, ale i nepříjemně a nepohodlně. Pokud jsou prsa více od sebe, je vhodná spíše podprsenku s košíčky spojenými vpředu sedlem, ne pouze tenkým páskem. Malým prsům pomůže podprsenka typu push-up, která má silnější vyztužení a pozvedne a opticky zvětší prsa do dekoltu.

Podprsenka správně padne tehdy, když nikde netlačí, netáhne, nezařezává se a nepůlí výstřih. Ideální prádlo je prostě takové, o kterém žena neví, že ho má na sobě a přitom se cítí příjemně a svůdně. Pro kamenné obchody není jednoduché držet široký sortiment vzorů a velikostí, navíc i výrobci se orientují spíše na průměrné modely. Pak se může stát získání potřebného rozměru noční můrou. Každá z nás ví, že rozměr podprsenky určuje obvod hrudníku pod prsy a velikost košíčku – obvod přes prsa. A tady je možný problém, protože tento rozměr závisí i na tvaru prsou, takže se nesnadno měří. Přesto je před koupi vhodné obě tyto míry znát a porovnáním s tabulkou rozměrů zjistit svůj správný rozměr. Tyto tabulky by měly být k dispozici v každém slušném obchodu s prádlem, případně na stránkách výrobce či prodejce, např. http://www.escewell.eu/pradlo/index.php?p=p_26&sName=tabulka-rozm%ECr%F9>zde. Dalším aspektem ovlivňujícím správnou volbu je i střih prádla a použitý materiál, i když zde situace není tak zlá, protože kvalitní výrobce mívá často dlouholeté zkušenosti a ví, jaké materiály a střihy jsou v těchto případech vhodné.

Ideální je samozřejmě si prádlo v klidu vyzkoušet, jenže když v kamenných obchodech v okolí není k dispozici, nezbývá než hledat na internetu v různých zásilkových obchodech nebo e-shopech. Ale ani tady není situace jednoduchá, prádlo rozměrů 65M nebo 105H není snadné najít, jen málo výrobců a prodejců je dodává. Naštěstí i tady se začíná blýskat na lepší časy a objevují se modely i v těchto velikostech, které splňují nejen rozměrové požadavky, ale jsou i elegantní a svůdné. Modelů v rozměrech 75BCD je na trhu dostatek, ale kde mají nakupovat štíhlé ženy s větším poprsím 65D-M nebo baculky 110D-G, to jim nikdo neporadí. Navíc často není snadné v široké nabídce najít požadované rozměry prostým zadáním požadované velikosti a proklikávat spoustu stránek je docela únavné.

Udělali jsme si za Vás malý průzkum eshopů se spodním prádlem a zkusili vyhledat větší rozměry. Výsledek je překvapivý, jen několik obchodů má opravdu velké rozměry podprsenek a málokdy ve více modelech. Z výrobců jsou to např. Linea Maxima, Gorsenia a několik dalších. V eshopech jsme často našli jako největší rozměry 85-90 E-F, a to většinou jen několik málo modelů.

Jsou ale i výjimky, jako například tento e-shop http://www.escewell.eu>www.escewell.eu kde je nabídka široká a požadovaný rozměr lze snadno vyhledat přímo jeho zadáním do vyhledávacího pole. Snad se blýská na lepší časy...

Napište nám na redakce@dama.cz, jaké zkušenosti máte s podnikáním vy. Tento článek je prvním z mini série, věnované ženám podnikatelkám a jejich starostem, další budou následovat...

Doporučujeme

Články odjinud