Vše o očkování

Vše o očkování

Na Internetu se objevily další zajímavé stránky, které se věnují diskutované problematice očkování.

Vše o očkování

Na Internetu se objevily další zajímavé stránky, které se věnují diskutované problematice očkování.

Stránky www.ockovani.com mají široký záběr a jsou určené hlavně r odičům dětí, které se chystají na pravidelná (dříve povinná) očkování nebo zvažují nechat své dítě očkovat nad rámec očkovacího kalendáře a hledají informace, které jim pomohou v rozhodování. Jsou tu I informace pro cestovatele a turisty vyjíždějící do více či méně exotických zemí.
Česká společnost podpory zdraví připravila tyto stránky po konzultaci s dětskými lékaři a jinými odborníky a předkládá rozumné argumenty proti dnes sílícím názorům o zbytnosti nebo dokonce škodlivosti očkování.
Stránky jsou přehledně členěné do několika oddílů. Vysvětluje se zde význam očkování, je zde detailně rozebraný očkovací kalendář včetně popisu jednotlivých onemocnění, proti kterým jsou děti ze zákona očkovány. Očkovací kalendář je aktualizován a zahrnuje změny platné od 1.7.2001. Je zde také vysvětlen systém očkování v České republice.
Samostatné kapitoly s vlastními vstupy jsou části věnované žloutenkám ( www.vseozloutence.cz ) a cestování ( www.domuvezdravi.cz ).

Očkování proti žloutence věnují české média v posledních měsících značnou pozornost. Je to díky zavedení plošného očkování, především však kvůli stoupajícímu výskytu žloutenky typu B mezi mladými lidmi.

Zájemce tu najde komplexní informace o problematice žloutenek - jaké typy žloutenek rozeznáváme, jaký je jejich průběh, rizikové aktivity pro jejich přenos, kdo je a kdo není v riziku, reálné příběhy lidí, kteří se žloutenkou v Čechách nakazili. Prostor je věnován i očkování - kde se může zájemce nechat očkovat, co to obnáší, kolik očkování stojí a na jak dlouho očkování chrání.
A v části www.domuvezdravi.cz najdete, co všechno znamená zdravotní příprava před vycestováním a do jaké míry je individuální, abecední seznam všech zemí a doporučená a povinná očkování v každé zemi. Za nejužitečnější část můžeme považovat oddíl s názvem "kam jít", který obsahuje aktualizovaný seznam všech pracovišň v ČR, která se zabývají cestovní medicínou včetně adres, ordinačních hodin, telefonních čísel, jmen lékařů a rozsahu služeb.

Doporučujeme

Články odjinud