Všechny cesty vedou do Říma

Všechny cesty vedou do Říma

Labyrintem uliček se propleťte kolem barokních kostelů až na romantické náměstí Navona s Berniniho kašnou, abyste si kousek dál své uťapkané nožky smočila v jiné věhlasné fontáně di Trevi.

Pominout nemůžete ani Vatikán: chrám svatého Petra, výhled na město z jeho kopule, Vatikánské muzeum, strop Sixtinské kaple přímo nad vaší hlavou…

Jen pozor, abyste do svatých míst vstoupila cudně oděna - s odhalenýma nohama a odkrytými rameny vás dovnitř nepustí.

Tělo unavené památkami lze nakopnout italským espresem (Italové nedají dopustit na „piccolo“ - koncentrovanou kávu v šálku o velikosti náprstku).

Není-li černé espreso zrovna váš šálek kávy, pochutnejte si na cappuccinu. Dopřejte si návštěvu pizzerie a nezklamou ani italské těstoviny. Itálie též oplývá vinařskou tradicí starou 3000 let - známá jsou vína jako Barolo, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano nebo proslulé Chianti. Rozveselí i lehce perlivé Lambrusco či typické kořeněné vermuty.

V síti uliček u Španělských schodů narazíte na spoustu útulných obchůdků. Renomované značky najdete na třídě Via Condotti: Gucci, Max Mara, Valentino, Prada, Louis Vuitton, Giorgio Armani… Na další návrhářské obchody narazíte na Via Borgognona.

Ve stejné čtvrti se na ulici Via Babuino nachází TAD concept store, specializovaný na „ethnicchic“. Další krámky objevíte i poblíž ulic Via del Corso, Via del Tritone, Via Nazionale a Via Cola di Rienzo. Bric-brac či retro si pořídíte na bleších trzích - mezi nejlepší patří Via Sannio a Porta Portese.

Do Říma leťte - vždy se vyplatí rezervovat si letenku s větším předstihem. Mezinárodní letiště Leonardo da Vinci leží 26 km jihozápadně od Říma. Nejvýhodnější spojení mezi letištěm a městem zabezpečují vlaky Leonardo Express a FM1 - oba mají konečnou v centru města.

Jestliže hodláte výdaje na bydlení minimalizovat, podívejte se na nabídku hostelů. Mezi 1-4 hvězdičkami si můžete vybírat z více než 400 ubytovacích zařízení.

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu My Life.„

ČTĚTE TAKÉ:

Víkendové tango v Paříži!

Doporučujeme

Články odjinud