Vůně babiččiných koláčů: Lahůdky se sezónním ovocem

16. 7. 2021
Foto: iStock
Vůně babiččiných koláčů: Lahůdky se sezónním ovocem | Foto: iStock
Co by to bylo za léto, kdyby z trouby nevonělo ovoce? Nechte se zlákat i vy a pusťte se s námi do pečení!

Sypaný koláč s tvarohem a ovocem

12–16 porcí, příprava: 25 minut + pečení

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 kypřicí prášek do pečiva, 3 vaničky tvarohu (po 250 g), 3 vejce, 1 hrnek moučkového cukru, 200 g másla, 300 g směsi drobného ovoce (borůvky, rybíz, malé ostružiny)

Polohrubou mouku smíchejte s krupicovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Tvaroh rozšlehejte s vejci a moučkovým cukrem. Hranatý plech vymažte silnou vrstvou másla (spotřebujete ho téměř polovinu). Na máslo nasypte polovinu moučné směsi, rozetřete na ni tvaroh a do něj lehce vmáčkněte ovoce. Posypte zbytkem moučné směsi. Nahoru rozložte plátky zbylého másla a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, dokud koláč nezezlátne. Krájejte, až zcela vychladne.

Tady na videu najdete recept na jahodovou bublaninu: 

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Poslední červnový den bude parádní. Z profesního hlediska budete nad věcí a kolegové vás budou poslouchat na slovo. Nyní vás berou jako nekorunovaného šéfa. Váš Nadřízený sleduje vaši…