Vůně babiččiných koláčů: Lahůdky se sezónním ovocem

3. 8. 2016
Vůně babiččiných koláčů: Lahůdky se sezónním ovocem
Co by to bylo za dovolenou, kdyby z trouby nevonělo ovoce? Nechte se zlákat i vy a pusťte se s námi do pečení!

Sypaný s tvarohem a ovocem

12–16 porcí příprava: 25 minut + pečení

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 kypřicí prášek do pečiva, 3 vaničky tvarohu (po 250 g), 3 vejce, 1 hrnek moučkového cukru, 200 g másla, 300 g směsi drobného ovoce (borůvky, rybíz, malé ostružiny)

Polohrubou mouku smíchejte s krupicovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Tvaroh rozšlehejte s vejci a moučkovým cukrem. Hranatý plech vymažte silnou vrstvou másla (spotřebujete ho téměř polovinu). Na máslo nasypte polovinu moučné směsi, rozetřete na ni tvaroh a do něj lehce vmáčkněte ovoce. Posypte zbytkem moučné směsi. Nahoru rozložte plátky zbylého másla a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, dokud koláč nezezlátne. Krájejte, až zcela vychladne.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Není divu, že hledáte kýžený majáček, který by vám pomohl na trnité cestě za láskou. Vše, co je pro vás obtížné, má na svědomí Venuše, která se k vám otáčí zády a působí disharmonii mezi…

Nejčtenější články

Články odjinud