Vůně babiččiných koláčů: Lahůdky se sezónním ovocem

3. 8. 2016
Vůně babiččiných koláčů: Lahůdky se sezónním ovocem
Co by to bylo za dovolenou, kdyby z trouby nevonělo ovoce? Nechte se zlákat i vy a pusťte se s námi do pečení!

Sypaný s tvarohem a ovocem

12–16 porcí příprava: 25 minut + pečení

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 kypřicí prášek do pečiva, 3 vaničky tvarohu (po 250 g), 3 vejce, 1 hrnek moučkového cukru, 200 g másla, 300 g směsi drobného ovoce (borůvky, rybíz, malé ostružiny)

Polohrubou mouku smíchejte s krupicovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Tvaroh rozšlehejte s vejci a moučkovým cukrem. Hranatý plech vymažte silnou vrstvou másla (spotřebujete ho téměř polovinu). Na máslo nasypte polovinu moučné směsi, rozetřete na ni tvaroh a do něj lehce vmáčkněte ovoce. Posypte zbytkem moučné směsi. Nahoru rozložte plátky zbylého másla a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, dokud koláč nezezlátne. Krájejte, až zcela vychladne.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Pokud nezůstanete dnes zvečera doma, je navýsost pravděpodobné, že se vám podaří navázat nové známosti, které pro vás budou důležité hned v několika směrech. Jste-li zadaní, dejte si radši…

Nejčtenější články

Články odjinud