Vůně žhavého léta

Vůně žhavého léta

Se stoupající teplotou se radikálně mění nejen šatník, ale také nálada, se kterou se úzce pojí i vůně, která podtrhuje celkový vzhled a momentální rozpoložení. Proto přichází čas vyměnit nejen svetry za tílka smyslně obepínající postavu či tuniky z lehoučkých materiálů, ale spolu s nimi také parfém.

Esence svobody Módní značka Cacharel byla vždy ceněna pro oblečení v sexy, jednoduchém a sladkém stylu. Stejné jsou i vůně, které perfektně doplňují jednotlivé kolekce. „Svobodo, píši tvoje jméno… A silou jediného slova začínám svůj život od začátku“, hlásá nový parfém Liberte de Cacharel, kterým mává jako s talismanem jeho hrdinka v pojetí 2007. Tato nepolapitelná amazonka sice vnímá veškeré imaginárno, ale jelikož je ženou Cacharel, nic z něho nenechá proniknout. Za hranicemi svých snů dokáže vyzkoušet svobodu, odváží se být sama sebou při cestě na konec své touhy po jiném světě. Stále pravá, jemná a současně neústupná, žije intenzivně a v každé vteřině dokazuje svoji schopnost hrát hru a vzít do rukou svůj osud.

Cacharel vkládá do parfumérství opět něco nového. Mezi nakyslou bergamotkou a přitažlivou pačuli se pomeranč ukazuje v celé své záři a odhaluje svoji nevázanou smyslnost. Vzlet je ostrý, pronikavý. Nakyslá chuť hořkého pomeranče se vynořuje celá v nuancích a přejemnělosti. Kůry bergamotky, citrusu a mandarinky pleskají jako praporce ve větru. Ojíněná a vitamínová svěžest vychlazené pomerančové šťávy ponořuje smysly do rozkošného smyslového záchvěvu. Uprostřed tohoto silného vzrušení odhaluje pomeranč svoji lahodnou chuťovou notu. Rozplývající se a jemně praskající vjem ledového cukru příjemně dráždí chuťové buňky a probouzí smysly. Šťavnatý dojem z oloupaného pomeranče se „strukturuje“ až vyvolává představu medového džemu na báječném dortu. Tento smyslový požitek se paprskovitě šíří díky přítomnosti bílých květů ozářených sluncem, které směs obalují mlhavou, smyslnou a božsky zářivou aurou. Přitažlivá pačuli odevzdává svůj bohémský a fascinující vír v srdci směsi. Každý aspekt pačuli, dovezené z Indonésie, je zdůrazněný a přenáší smysly do okouzlujícího „tam někam jinam“. A její charismatický šarm naznačuje vůni se vznešenou sebedůvěrou. A poté vetiver se sametovými notami a zkrocenou elegancí ho činí ještě plnějším, zatímco ho sladce krotí vanilka.

Ve víru vášní Letošní léto doporučuje švédský Oriflame výlet do exotické Brazílie, do oblasti Bahia ve východní části. Bahia je někdy nazývána Brazílií ve své nejryzejší podobě. Stovky kilometrů panenských pláží, nekonečné háje kokosových palem, úžasná koloniální architektura hlavního města Salvadoru i malých městeček, tajemné obřady mystického candomblé, palírny cachacy (destilát z cukrové třtiny), smyslné boky mulatek, opuštěné horské masívy. Mystický ráj, kde se zrodila nejen samba, ale samotná Brazílie a její kultura a životní styl. Bahia je místem jako stvořeným pro milovníky bujarého nočního života v rytmech brazilského žhavého temperamentu, jakož i pro příznivce kultury i plážového oddechu.

Kosmetická řada Bahia obsahuje celou řadu produktů péče o tělo, smyslná líčidla i trojici vůní vyjadřující pocit prázdninové pohody. Fialová Twilight Bahia zosobňuje teplo žhavé brazilské noci, které vás zcela pohltí. Tropické ovoce, skořice a jasmín se spojují s opojnou vůní vanilky a orchideje. K tomu všemu přidejte pomelo, tuberózu, manacu spolu se smyslným pižmem, ambrou a pačuli a vyjde vám neodolatelná kombinace určená pro ženu, která se nebojí projevů vášně, radosti a opojení.

Vůně Paradise Bahia představuje krásu slunečních paprsků na tropické pláži. Bílý písek a třpytivá voda přímo lákají ke dni stráveném nicneděláním, jen opalováním se v bikinách neónových odstínů se sladkým koktejlem v ruce. Hlavu vůně ukryté v růžovo-zeleném flakónu tvoří svěží tóny frézie, sladká broskev a šťavnaté mango. Při druhém přičichnutí se na kůži rozezní sonáta z tuberózy, jasmínu a rajky. Nakonec propadne kouzlu santálového dřeva a bílého pižma.

Jak vypadá západ slunce ve slunné Brazílii? Rozeznívají se první žhavé tóny temperamentní hudby, která přímo láká ke smyslnému tanci s opáleným mladíkem po boku. Začíná žhavá noc plná nezapomenutelné romantiky. Stejné pocit y na vás čekají s vůní Sunset Bahia zahalené do oranžovo-žluté lahvičky. Smíchejte pomeranče, ananas a mango s kokosovým mlékem a vznikne vám koktejl plný exotiky, která vás pohltí. A postupně se rozvine i vůně jasmínu, vanilky, muškátu a ambry dokud se vám nezamotá hlava z krásy tropických orchidejí.

Stylová romantika Francouzská značka Lanvin již od 19. století vytváří elegantní módu, která nezapře nezaměnitelný šarm Paříže. Slavní módní dům představil vedle oblečení svůj první parfém v roce 1927 a od té doby pravidelně svou voňavou kolekci rozšiřuje. Nechybí ani limitované edice. Nejnovějším kouskem je vůně Éclat d´Arpège Summer. Léto ve znamení Lanvin – to je příjemný čas plný romantiky utkané z něžně květinových a jiskřivě ovocných tónů. Nejnovější edice je jako letní láska: svěží, šťavnatá a zářící nádhernými barvami, které ideálně souzní s ženskou něhou a půvabem. Éclat d´Arpège Summer je ovocně květinovým douškem osvěžujícím kdykoliv během horkého letního dne.

Éclat d´Arpège Summer je svěží a energii vyzařující pestrobarevná kytice svůdných letních květinových tónů. Hlava se rozevírá jako náruč exotického ovoce, kde vedle sebe září a doplňují se tóny citrónu, liči, grapefruitu a exotické karamboly. Poté přichází řada na sluncem laskané květy jasmínu sambac, něhu fialek i sametovou ušlechtilost růží v srdci vůně. Vzápětí se dostavuje lahodná smyslnost základu tvořeného sladkostí pražených oříšků, něhou cedru a hřejivostí vzácného pižma.

Nejen z vlastní vůně, ale i z jejího flakónu na nás dýchá uvolněná letní atmosféra. Proslulý kulatý flakón Éclat d´Arpège dostal od módního návrháře Albera Elbaze pro svou Summer variantu modré „šaty“ ozdobené pestrobarevnými stužkami. Pomocí unikátního sublimačního procesu se podařilo celý povrch pokrýt dekorativním vzorem. Hrdlo flakónu zdobí dvojice stříbrných prstenů symbolizujících lásku a spřízněnost, k nimž je připevněn střapec pestrých stužek. Kámen, který zdobí vršek uzávěru, pak dodává celému flakónu dojem jedinečného šperku ve vytříbeném lanvinovském duchu.

Pohoda uprostřed města Naše městské životy jsou přeplněny informacemi a ruchy. Toužíme po přírodě, kde můžeme vnímat své smysly a nejsme ve stresu. Jako moderní lidé máme rádi městský životní styl, který přináší nesporné výhody, ale občas potřebujeme vyvážit každodenní shon povzbuzujícím a očistným dotekem přírody.

Nové vůně od Marc O´Polo přinášejí speciální přírodní ingredience, kterými jsou u dámské verze pravý extrakt z mandarinky a bergamotu a u pánské přírodní koriandr. Vůně Pure Green jsou určeny mladým lidem, kteří jsou moderní, sportovně založení, sebejistí a nezávislí. Žijí ve městech, ale přesto si rádi dobíjejí baterky pobytem v přírodě, obklopeni voňavou zelení. Občas se odmění hýčkáním v podobě nějakého malého luxusního předmětu.

Dámskou vůni Pure Green tvoří šťavnaté tóny přírodní mandarinky, bergamotu, karamboly a maliny. V srdci zaujme mix lotosových květů, seringy, růžové pivoňky a pomerančových květů. Samotný základ delikátně voní díky hvězdičkám anýzu, tonky, přírodnímu pačuli a pižma.

Veselá mysl Bohatá historie italské značky Moschino se začala psát v roce 1984, kdy byla představena první kolekce dámského oblečení. Na její úspěch navázala linie pánského oblečení, džínová kolekce a přesně před dvaceti leti i první vůně nesoucí jméno rebela Franca Moschina. Novinkou v rozpustilé kolekci je Funny! - rozkošná, hravá vůně, povzbuzující a troufalá, zářívá a stimulující. Květinový akord zabarvený ovocnými tóny, mísí dohromady šarm a vitalitu, něžnost a spontánnost.

Vůně se otevírá chvějivou nótou hořkého pomeranče v hlavě projasněnou špetkou růžového pepře, který jí dodává na svěžesti. Překvapující tóny dobarvené rozkošným červeným rybízem jsou téměř návykové a vyvolávají neodolatelnou zvědavost. Srdce se odkrývá jemným a smyslným jasmínem, který se mísí se svěžími a jasnými tóny pivoňky. Fialka dodává tomuto květinovému akordu jemnou pudrovou složku, vyváženou lehkou svěžestí zeleného čaje. V základu vůně se odhaluje hřejivý a smyslný ambrový akord obohacený mechem a cedrovým dřevem. Vůně se následně vydává na něžnou, vábivou stezku, na níž pižmo přináší pocit šťavnatosti, který celé kompozici dodá jemně sametový efekt.

Ironie a duchaplnost, to byly vždy neodmyslitelné charakteristiky osobnosti návrháře Franca Moschina, a tak nepřekvapí, že se projevují i v balení této nové, rozkošné vůně. Už její název Funny! (legrace) vyvolá úsměv na tváři a vyzařuje z ní zábava, která byla inspirací při navrhování flakónu. Uzávěr ve tvaru stříbrného srdce hraje hlavní roli, kterou dominuje nad jasným, světle modrým sklem.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud