VV: Janova cesta ke hvězdám

VV: Janova cesta ke hvězdám

Jan alias Hans. Jedna z nejvýraznějších ikon reality show VyVolení. Už svým zjevem rozděluje příznivce reality show na dva nesmiřitelné tábory. Jedni v něm vidí nepřizpůsobivého živla a pro druhé se stává symbolem moderní doby a svérázného způsobu free života.

Na první pohled člověk, jehož nic nezkrotí a o to víc nás dojímají jeho zjihlé pohledy nad právě narozeným miminkem a dcerou a velmi hezkou manželkou. Nejeden z nás měl pocit, že do vily míří chlap s velkým Ch. A taky se hned dal dohromady s na první pohled klaďákem Petrem. Bohužel od prvního dne tito dva sice zacílili správně a jali se pronásledovat osobu, kterou vyhodnotili jako nejméně sympatickou pro lidi, a tím pádem ideální terč, aby jejich exhibice před kamerami byla dokonalá. Navážet se do „blondýny“ , která je opravdu poněkud neobratná a ještě k tomu „tanečnice u tyče“. Prostě dokonalý objekt k ponižování a upevňování si pozic. I silácké řeči o roznesení té tupé blondýny přesně charakterizovaly, že si chlapci jsou jisti a o tu výhru se už nějak šábnou, až vyházejí ten póvl, co jim stojí v cestě.

Jenže zapomněli, že k dokonalému muži především patří galantnost, tolerance a pečlivý vzhled. A je velký rozdíl napomenout rozvernou Reginu a to co předváděli ti dva s výroky o bradavici na krku, píp a píp a píp.

Hansova obhajoba vyměšování a zaplynovávání společných prostor už nám jen ukázala, co se pod líbivou slupkou schovává za předpotopního primitiva. Z našeho velkého Chlapa se stává poslušný přisluhovač a přizvukovač pana Zvěřiny, který si ho navždy zavázal svým předstíraným zájmem o jeho rodinu a do očí bijící falešností v podobě hlášky: Tobě ty prachy patřej, ty jsi záruka, že budou správně použité, já bych je promr……. A Hanz, to naivní zvířátko, nám do kamer spouští vodopád slz.

Blesk už nás masíruje, že za naším Hansem se táhne žaloba, ale kdo by věřil Blesku. Jenže i ten Blesk občasí trefí do černého a tady trefil, což potvrdí následná návštěva Vily. Policisté nám vstoupili do zpovědnice, kde Hansovi předali předvolání k soudu. Takže se dozvídáme, že Jan je dojemným tatínkem pouze v rodině, která je právě aktuální. Ty, co opustil, ho již nezajímají. Dluhy na výživném na všechny jeho předchozí rodiny dělají přes 100.000,-. Děti si můžou povzdechnout : Fotr je lotr.

A vraťme se do Vily. Tam pod taktovkou pana Zvěřiny se stane Regina bossem a ne bossem zrovna příjemným. Její posedlost čistotou, která je ostatním proti mysli, je pochopitelná, protože normálně Regi žije sama a tak má vše, jak má být. Aby to měla ještě komplikovanější, ve Vile vypukne infekce, a Gina to označí za důsledek bordelu ve Vile a neobratně si proti sobě všechny popudí a následky jsou hned vidět.

Regina je na vyhazov a Hans s Petrem na 100% věří, že se jí zbaví. Po jejím návratu zažívají první šok, a když jim Prima začne pravidelně dávat výběr SMS od diváků, jen úplný hlupák by nepochopil, že celá jejich hra trapně nevyšla, a proto se jako taktické zdá co nejdříve Vilu opustit. Nějaké peníze dostane a ještě bude schopen využít nějaké ty nabídky a třeba rychle vydělat, aby stihl zaplatit dluhy než bude odsouzen. Začne dělat velké problémy štábu, je protivný na všechny ve vile a děla vše pro to, aby byl vyhozen.

Zajímavým momentem je, když dostane 7 k.o. Je překvapen. I v této chvíli je přesvědčen o tom, jak je dobrý a je upřímně překvapen, že dostal i hlasy od lidí, kterým to jeho velitel nenakázal a sebevědomě vyhlašuje, že vyzve Vladka.

Někdo může nabýt dojmu, že Jan si je silné pozice Vladka vědom, ale to je v kontrastu s hláškami, že kudrnáče možná vyřadí. Možná to opravdu vzdává a ty hlášky měly být poslední úlitba jeho bohu, Petru Zvěřinovi.

Tak duel proběhl. Ten sestřih a poslední den, nám ukázal, že Hans už opravdu zas tak moc bojovat nechce, že mu je asi jedno jak to dopadne. Podle toho do dopadlo. Téměř o 400 000 ve prospěch Vladka. Drtivé vítězství pro Vladka a drtivý dopad pro Hanse. Snad opravdu má nějak vymyšleno co a jak dál. Ve Vile skončil. Sbohem.

autor: Simona

Doporučujeme

Články odjinud