Vybarvěte se | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Vybarvěte se

[Soutěž] Na podzim a zimu vlasy většinou ztmavujeme, trendy letošní sezony míří k teplým barvám s červenými odstíny.

Pokud má barva dobře vypadat, vlasy musí být zdravé. Rozhodující je vyvážená strava a odpovídající životní styl. Svou roli hraje také péče, kterou hřívě věnujeme. Krokem číslo jedna je volba správné kosmetiky odpovídající typu vlasů. Ty se mohou měnit s časem, podle různých okolností a také v závislosti na typu účesu. Tyto změny by měly volbu přípravků vlasové péče ovlivnit.

Pokud si nejste jistá volbou správné péče, poraďte se s kadeřníkem a požádejte o analýzu pokožky a vlasů. Jemné vlasy se hodně mastí, a proto je třeba mýt je denně. Pokud se vám do toho nechce, můžete občas použít suchý šampon. Po umytí si dopřejte jemnou masáž hlavy, která prospívá kořínkům a stimuluje růst vlasů. Mějte ale na paměti, že příliš silné masírování může vést k produkci mazu a příliš mastné pokožce. Vlasy ošetřujte pečujícími kúrami.

Tato dodatečná péče dodá poškozeným vlasům životně důležité látky, jako jsou rostlinné oleje, vlhkost nebo proteiny. Zbaví vás roztřepených konečků a vlasům se vrátí přirozený lesk a ohebnost. Se svou hřívou zacházejte jemně, abyste nepoškodila vnější vrstvu kutikuly.

V praxi to znamená šetrné vysoušení vlasů po umytí namísto silného tření a používání kartáčů s jemnými klouzavými přírodními nebo namíchanými štětinami. Vlasové doplňky by neměly být vyrobené z kovu a neměly by mít ostré hrany. Než se do toho pustíte, pojďte s námi soutěžit na www.recepty.cz/jakchutnapodzim/.

Doporučujeme

Články odjinud