6
Fotogalerie

Vyberte si tu nejlepší postel!

Jakmile se vaše rodina rozroste, zjistíte, že vaše stávající postel je absolutně nedostačující. Najednou musí splňovat kritéria, která vás během její koupě ani nenapadla. Co musí mít, aby ji vaše děti milovaly?

Kromě toho, že musí být vždy přístupná, by neměla být příliš měkká, ale ani tvrdá, také by stále měla být hřejivá, plná polštářů a se schopností se během minuty z kusu nábytku změnit v bitevní loď nebo pustý ostrov.

Neměly by ji rozhodit žádné drobečky a měla by umět udržet i ta největší tajemství… Je vaše lůžko přesně takové, nebo trochu pokulhává? Jestliže máte malé děti, nejspíš zjistíte, že každý rozměr je nedostačující, zvlášť když vaše ratolesti po ránu přijdou i se svými plyšovými kamarády pod paží a psem v závěsu – ani ten se odbýt nenechá.

Navíc počítejte s tím, že spící roční dítě zabere více místa než dospělý muž, takže i proto byste na centimetrech na šířku šetřit neměla. Postel si vybírejte tak, aby nejen splňovala účel, ke kterému je určená. Počítejte s tím, že v ní budou vaši potomci nejraději stonat, budou u vás chtít recitovat básničky, holčičky i kluci se s vámi budou v peřinách dělit o svoje první tajemství.

Možná některá bude ukrývat i sama konstrukce, zvlášť jestli z praktických důvodů potřebujete rám postele s úložnými prostory. V takovém případě jsou ideální volbou vyšší varianty se zabudovanými šuplíky, například na ukládání peřin, povlečení atd. Nechte si poradit u odborníků, které provedení je pro vás vhodné. Velkou pozornost věnujte výběru matrace i lůžkovin. I když doma potíže s alergiemi nemáte, sáhněte raději po přikrývkách z antialergenního dutého vlákna a povlečení si dopřejte z co nejjemnější bavlny.

Samozřejmostí je převlékání postelí v maximálně týdenním intervalu, pravidelné větrání, a máte-li jej k dispozici, i užívání speciálního vysavače na matrace, který odvádí nasáklou vlhkost mimo postel (víte, že přes noc vypotíte až jeden litr tekutin?!).

Místnost, ve které spíte, už dávno není popelkou. Měla by být prostorná, snadno větratelná, příjemná na pohled i na dotek. Vždyť si sama spočítejte, kolik času během roku v posteli strávíte. Věřte tomu, že i bezesné noci s malým křiklounem v náručí se vám budou zdát snesitelnější v perfektní posteli než na provizorním gauči.

Další zajímavé články najdete v aktuálním vydání časopisu Maminka.


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

ČTĚTE TAKÉ:
Tatiana Vilhelmová: Kde byla s milencem na dovolené a jak to má s rozvodem?

Doporučujeme

Články odjinud