Vychutnejte si polibek bez obav!

Vychutnejte si polibek bez obav!

Většina z nás někdy zažila pocit nepříjemného dechu v ústech. Je to problém, který trápí zhruba 40% populace dokonce na chronické bázi. Halitóza (zápach z úst), jak nepříjemný dech nazývají lékaři, může mít řadu příčin, jako např. nedostatečná ústní hygiena, onemocnění dásní, konzumace určitých druhů potravin (cibule, česnek), kouření, konzumace alkoholu, sucho v ústech (tento problém mohou vyvolat určité léky, aktuální zdravotní potíže či nedostatek slin v době spánku) nebo dlouhodobá onemocnění jako např. rakovina, cukrovka a onemocnění jater a ledvin.

Jak poznáte, že váš dech není v pořádku? Jeden ze způsobů, jak poznáte, že s vaším dechem něco není v pořádku je zakrýt si ústa a nos dlaní, vydechnout a přičichnout. Další možností, která nás ovšem může uvést do trapných rozpaků, je upozornění někoho blízkého či známého. Nepropadejte panice, pokud zaregistrujete, že ráno není váš dech právě nejsvěžejší. Je to důsledek omezené tvorby slin v době, kdy spíte, což znemožňujňuje neutralizaci kyselin v ústech a naopak podporuje proces rozkladu zbytků potravy. Účinnou pomocí v tomto případě je pečlivé čistění zubů před spaním, nejlépe speciální antibakteriální zubní pastou, včetně použití dentální nitě a mezizubních kartáčků. A první věc, kterou byste měli ráno udělat, je úplně stejná. Při čistění zubů nezapomeňte ani na svůj jazyk.

Jak se nepříjemného dechu vyvarovat? V prvé řadě vynechejte potraviny a nápoje, které váš dech nepříznivě poznamenávají. Opravdovými "černými Petry" na svěží dech jsou česnek, cibule, určitým druhem upravené ryby, pivo a jiný alkohol, o kouření ani nemluvě. Svému dechu také rozhodně prospějete, budete-li si čistit zuby i mezizubní prostory nejméně dvakrát denně. Odstraníte tak zubní plak a zbytky potravy. Jak již bylo řečeno výše, jazyk si také zaslouží řádnou očistu. Jestliže máte zubní protézu, vyndávejte ji na noc z úst a před ranní aplikací pečlivě vyčistěte. A samozřejmě nezanedbávejte pravidelné návštěvy zubního lékaře, který by měl váš chrup prohlédnout minimálně jednou za půl roku. Ten vám také pomůže vyřešit problém s nepříjemných dech, pokud ani jedno z uvedených doporučení není efektivní.

Dlouhotrvající ochrana se svěží chutí máty Pokud chcete svým zubům a dásním zajistit opravdu účinnou a dlouhotrvající ochranu a svěží dech, vezměte si na pomoc novou zubní pastu Colgate Total Advanced Fresh. Ta obsahuje antibakteriální složku triklosan, zpomalující tvorbu zubního plaku a kopolymer, který ulpívá na zubech a prodlužuje účinek triklosanu i poté, co jíte a pijete. Obsažené antibakteriální složky potom ničí choroboplodné zárodky, které způsobují zápach z úst. Závěr je jasný. Používáte-li zubní pastu Colgate Total Advanced Fresh, problémy s nepříjemných dechem nebudete muset řešit. A jarní polibek si užijete bez obav.

zdroj: IMPACT PR

Doporučujeme

Články odjinud