Vychutnejte si účinky moře i bez dlouhého cestování!

Vychutnejte si účinky moře i bez dlouhého cestování!

Pokud jste letos nestihli vyrazit k moři a užít si jeho léčivých účinků, můžete se poohlédnout po alternativách i u nás. Nasimulovat mořské klima dnes není složité ani ve středoevropském podnebí. Řada českých lázní nabízí totiž pobyty s účinky Mrtvého moře.

21 minerálů ze zázračného Mrtvého moře

Mrtvé moře je považováno za nejbohatší zdroj léčivých látek. Voda Mrtvého moře obsahuje neuvěřitelných 21 minerálů a 12 z nich nenajdete v žádné jiné vodě. Od České republiky je Mrtvé moře vzdáleno 2 700 km. Jeho léčivý dotek si však můžete dopřát i bez dlouhého letu.

Léčí kožní onemocnění i bolesti zad

Účinky vody a soli z Mrtvého moře znali již ve starověku. Pravidelné koupele se solí z Mrtvého moře se podílí na procesu detoxikace a regenerace pokožky. „Sůl působí blahodárně na různá kožní onemocnění, jako je lupénka, ekzémy a různé alergie. Koupel v roztoku soli z Mrtvého moře rovněž uklidňuje a zmírňuje bolesti zad, kloubů či svalů. Výrazně pomáhá i lidem s dýchacími nebo srdečně-cévními problémy. Přináší osvěžení a relaxaci a zároveň zanechává pleť jemnou a hebkou,” uvádí primář lázeňské péče MUDr. Jiří Leisser z lázní Teplice nad Bečvou, kde sůl z Mrtvého moře také využívají.

Sůl v bahně i v jeskyni

Lázeňská péče kombinuje účinky této vzácné soli obvykle i s dalšími procedurami. Například se přidává do koupelí v silně mineralizovaných vodách. Účinky mohou ještě posílit různé zábaly s bahnem, které Mrtvé moře vyplavuje, a mořská sůl je i základem solných jeskyni.

Solné jeskyně jsou jednou z originálních metod ve využití léčivé síly mořské soli s výrazně preventivními, léčebnými, regeneračními a relaxačními účinky. Vyznačují se svou vysokou bakteriologickou čistotou a záporně ionizovaným vzduchem, silně nasyceným mikro a makro elementy, dostatečnou vlhkostí a optimální teplotou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud