Vydává vaše vagína trapné zvuky? Kde se berou a kdy je to normální?

Slova vaginální flatulence vám zřejmě nic nenapoví, ale když se řekne "prdění vagíny", jistě budete vědět. Se zvukem, který vychází z vaší vagíny a zní jako větry, jste se už pravděpodobně setkala. Kde se bere?

Nejsou to větry

Přestože zvuk je hodně podobný, jejich původ je zcela odlišný. Na rozdíl od běžných větrů, které vznikají na základě rozkladu bakterií při procesu trávení a unikají střevy ve formě plynu, ve vagíně k žádnému trávení nedochází. Vznikají kvůli tomu, že se do vaginy dostane vzduch, většinou během sexu, a posléze je tento vzduch opět vytlačen ven a doprovázen zvuky, které tak nesnášíme.

Co probíhá během sexu v těle? Podívejte se na video v úvodu článku.

Pokračování 2 / 3

Kdy k tomu dochází

Tento úkaz se ovšem neděje jen při sexu, ale kdykoliv během dne. Ale při milování se to stává častěji, protože vagína sexuálním chtíčem nabyde a proto se do ní dostane vzduch mnohem snáz. Také je to kvůli tomu, že pronikáním prstů, penisu nebo sexuálních pomůcek může být vzduch vehnán dovnitř a posléze také vytlačen. Vzduch z vaginy potom může samovolně odcházet v nejméně vhodných okamžicích.

Pokračování 3 / 3

Jak se vypořádat s trapnou situací

Bohužel zvukům z vaginy se nedá nijak předejít. Útěchou vám může být to, že se stávají všem. Sex je plný různých zvuků, pachů, tekutin a je velmi intimní. Většinou si dobře vybíráme ty, se kterými se o tuto intimitu podělíme. Ano, tyto zvuky jsou trochu trapné, ale ten, kdo vás miluje a respektuje, ví, že je to běžná součást sexu. Zasmějte se tomu a užijte si sex bez zbytečných dramat.

Doporučujeme

Články odjinud