Vydavatelství Mladá fronta uzavírá přihlášky 16. ročníku soutěže Sestra roku

Vydavatelství Mladá fronta uzavírá přihlášky 16. ročníku soutěže Sestra roku

Vydavatelství Mladá fronta, divize Medical Services a odborný měsíčník Zdravotnictví a medicína uzavírají 31. prosince 2015 přihlášky do 16. ročníku soutěže Sestra roku. Slavnostní galavečer a předání ocenění Sestra roku 2015 se bude konat ve středu 30. března 2016 v prostorách Hudebního divadla Karlín, Praha.

Aktuální 16. ročník přináší novinky, které zahajují další éru tohoto prestižního ocenění. Vyhlášení výsledků soutěže Sestra roku se bude již podruhé konat v Hudebním divadle Karlín, které je vybaveno špičkovou digitální technologií. Novinkou letošního ročníku je, že se kandidátky mohou přihlásit i elektronicky.

Na webu www.sestrarokuzdravi.e15.cz najdou elektronickou přihlášku. Uzávěrka přihlášek je 31. prosince 2015.

Soutěž Sestra roku je tradiční událostí, která je koncipována jako poděkování sestrám a dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich mimořádnou a zodpovědnou práci. Záštitu nad oceněním převzala i letos Mgr. Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Patronaci převzaly: Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města Prahy, Ministerstvo zdravotnictví ČR a Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Garantem soutěže je Česká asociace sester.

Ocenění Sestra roku je udělováno ve dvou kategoriích:

  • Sestra v přímé ošetřovatelské péči

V této kategorii soutěží sestry vykonávající ošetřovatelskou praxi ve všech typech zdravotnických zařízení nemocniční a ambulantní sféry a všech formách domácí a sociální péče.

  • Sestra v managementu a vzdělávání

V této kategorii soutěží sestry, jejichž přínos k rozvoji ošetřovatelské péče v ČR spočívá především v intenzivní vzdělávací, manažerské či vědecko-výzkumné činnosti.

Redakce časopisu Zdravotnictví a medicína uděluje mimořádnou cenu:

  • Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství

Držitele této ceny vybírá redakce ze všech došlých přihlášek s cílem ocenit celoživotní práci nominovaného, jež představuje významný kvalitativní přínos rozvoji oboru ošetřovatelství.

Ocenění, pro které hlasuje široká veřejnost:

  • Sestra mého srdce

Vítěze této kategorie lze vybírat ze sedmi finalistů všech vyhlašovaných kategorií, které vybrala první odborná porota, a jednoho držitele Čestného ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství, a to prostřednictvím webových stránek www.sestramehosrdce.cz, které budou pro hlasování spuštěny 1. 2. 2016. Každý hlasující může udělit hlas pouze jednomu finalistovi; v případě pochybností se počítá pouze první hlas. Vítězem hlasování se stane ten finalista, který v celkovém součtu získá největší počet hlasů.

Úplné znění pravidel soutěže je k dispozici na www.sestraroku.cz. V případě dotazů pište na adresu sestraroku@mf.cz.

Doporučujeme

Články odjinud