Vynikající Woody Allen i po sedmi letech na Jezerce vzbuzuje salvy smíchu

Vynikající Woody Allen i po sedmi letech na Jezerce vzbuzuje salvy smíchu

Úžasné slovní a situační gagy v rozkošné komedii Woodyho Allena Zahraj to znovu, Same vyvolávají při každém představení v Divadle Na Jezerce salvy smíchu.

Inscenaci nastudoval před sedmi lety režisér Ondřej Sokol. Jde o příběh neurotického filmového kritika, kterého opustila manželka. Snaží se s touto situací vyrovnat po svém a ztotožňuje se s hrdinou slavného filmu Casablanca.

„Skvělý humor Woodyho Allena využívá nečekané pointy, dialogy jsou opravdu vtipné a lidské a ukazují situace, které diváci důvěrně znají z vlastního života. Tím víc se jim s chutí smějí. Výkon Josefa Abrháma a Libuše Šafránkové ve filmových rolích Humphryho Bogarta a Ingrid Bergmanové povyšují tuto inscenaci na divácký zážitek. Možná právě proto hra dosáhla už více než dvou set repríz a je o ni stále zájem,“ říká ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

Podle kritiků i diváků je jedním z vrcholů hry "milostný" dialog hlavních hrdinů hry Felixe v podání Jana Hrušínského a Lindy, kterou ztělesňuje Miluše Šplechtová, ve kterém Felixovi radí z filmového plátna, jak v milostném vztahu postupovat, jeho vzor Bogart. „Publikum ale tuto hru doslova prochechtá téměř od začátku až do konce,“ sděluje své zkušenosti z představení Jan Hrušínský.

Divadlo Na Jezerce uvede hru Zahraj to znovu, Same 15. října.

ČTĚTE TAKÉ:
Kondomy už nejsou "cool"


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud