Vysněná země

Vysněná země

Projekt Vysněná zem je festival nekomerčních hraných filmů, zaměřený na propagaci fenoménu nekomerčních filmových sdružení, amatérských filmových společností a nekomerčních filmových projektů nezávislých profesionálů.

Filmy pro festival jsou vybírány ze tří zdrojů. Prvním je série autorských projekcí pořádaných samotným o.s. UnderFilm. Druhým zdrojem je výběr na základě doporučení pořadatelů a porotců jiných festivalů. A konečně třetím je vlastní doporučení členů UnderFilmu, systematicky navštěvujících nejen projekce jiných festivalů, ale i nezávislé projekce autorů. Podporou této činnosti vytváří prostor pro rozvoj regionální kultury i navazování celorepublikových a mezinárodních kontaktů. Diváci tu však nejsou chápáni jen jako pasivní konzumenti zábavy, ale zároveň jako potenciální autoři.

Přijímány jsou filmy amatérů, studentů filmových škol a nezávislých profesionálů. Přihlášené dílo nesmí být vytvořeno za účelem zisku a nemělo by jít o práci na zadání. Tím jsou myšlena především školní cvičení, zvláště v případě filmů studentů filmových škol. Z prvních tvůrců starších ročníků se mezitím nezřídka stali studenti filmových škol, profesionálové nebo spolupořadatelé. Dívejme se ale dopředu. I letos přicházejí noví autoři s novým pohledem.

Letošní ročník festivalu nekomerčních hraných filmů Vysněná země se koná v sobotu 17. a neděli 18. března 2007 v Kině Lucerna ve Vodičkově ulici v Praze. Kompletní program naleznete na stránkách http://www.vysnenazeme.cz>www.vysnenazeme.cz

Doporučujeme

Články odjinud