Vyšperkujte si zahradu nejen bazénem, ale taky vířivkou a zahradním altánem

Vyšperkujte si zahradu nejen bazénem, ale taky vířivkou a zahradním altánem

Jak vypadá opravdová letní idylka na vlastní zahradě? Koupání v bazénu, relaxace ve vířivce a posezení v zahradním altánku, kde na stole stojí dobré pití a něco dobrého na zakousnutí. Už se tam taky vidíte? Nejvyšší čas začít na tom pracovat.

Vlastní zahrádka je splněným snem

Jak dlouho jste na ní čekali? Jak dlouho trvalo, než jste na ní vypěstovali krásně zelený trávník, nějakou tu kytičku kolem chodníku, vlastní čerstvou zeleninu? Zasloužíte si, aby se stala taky místem jako stvořeným pro odpočinek a čerpání nových sil.

Zahradní altánek vám poskytne útočiště

Milujete letní posezení na čerstvém vzduchu, ale raději se chcete schovat před přímým slunečním zářením, nebo hledáte útočiště ve chvíli, kdy se na zem začnou snášet první kapky deště, zahradní altán je pro vás tím pravým.

Kdo plánuje mít posezení na jednom místě a nějaká ta koruna navíc ho netrápí, ten sáhne po dřevěném altánku. Komu se ale nechce investovat desetitisíce, nebo plánuje altán převážet třeba na chatu, ten si vystačí s jednoduchým altánkem lehké, ale stabilní konstrukce.

Víte, že přenosný altán využijete nejen na zahrádce? Nadšení kempaři ho využijí i během letní dovolené před stanem.

Unavené tělo zrelaxuje ve vířivce

Co vaše tělo po práci na zahrádce ocení? Relax v podobě masážních trysek v kombinaci s horkou vodou. Pobyt ve vířivce odplaví stres, zrelaxují svaly, zlepší ohebnost vašeho těla, stimuluje lymfatický a krevní systém. Co víc si přát?

Náš tip: Ozdobou vaší zahrady klidně může být nafukovací vířivka, která má příznivou cenu a na trhu ji najdete v mnoha designových zpracováních.

Žena u bazénu.jpg

Bazén je příjemným osvěžením

Poměrně nedávno byl bazén na vlastní zahradě spíš výjimečně, dneska už je ale nedílnou součástí většiny zahrad. A není se čemu divit. Proč v létě chodit na plovárnu, k rybníku nebo do krytých bazénů, když si stejné osvěžení můžete užít i doma? Navíc budete vědět, že voda je zdravotně nezávadná a nic vám nehrozí.

Z jakých bazénů můžete vybírat?

Na zahrádkách se vyjímají jak nadzemní bazény s nafukovacím lemem, tak ty s kvalitní kovou konstrukcí. Výjimkou nejsou ani do země zapuštěné bazény. Po kterém z nich sáhnout?

  • Nadzemní bazén s nafukovacím lemem je finančně dostupný a hodně oblíbený. Moc si v něm ale nezaplavete. Je rychle postavený, můžete ho klidně převézt i na chalupu.

  • Nadzemní bazén s kovovou konstrukcí je pevnější, odolnější a na pohled má pravidelnější tvar. Jeho stěny jsou rovné, klidně si v něm můžete i zaplavat.

  • Bazény zapuštěné do země jsou finančně poměrně náročné, jejich instalace chce čas.

Doporučujeme

Články odjinud