Výstavní nohy

Výstavní nohy

Přejete-li si ukázat světu své nohy, ale trápí vás suchá kůže, otoky, křečové žíly nebo nechtěné chloupky. Není přeci nic snazšího než se zbavit všech vad na kráse a vyrazit si ven v některém z odvážných modelů podle poslední módy.

Nohy lehké jako obláček Pocit těžkých nohou a zadržování vody v nich může být velmi nepříjemné. Tyto symptomy jsou často způsobeny teplem, dlouhým stáním nebo nedostatkem pohybu. Pro boj s těmito bolestivými a nepříjemnými problémy, laboratoře L’Oréal Paris vyvinuly první proti-únavový a chladivý drenážní gel, který obsahuje Pro-Drainyl, nový aktivní komplex ingrediencí poskytující osvěžení a odvodnění unavených nohou. Pro-Drainyl je exklusivní kombinací 4 aktivních látek, dobře známých svými účinky. Kofein podporuje kožní mikro-cirkulaci a přirozené odvodnění. Extrakt z Indiánského kaštanu detoxikuje tkáň, zatímco Ginko Biloba odvodňuje. A extrakt z Listnatce bodlinatého snižuje překrvení a chrání cévy. Pro-Drainyl doplňuje osvěžující účinek chladivého gelu, pro dosažení trvalého pocitu lehkých nohou.

Při aplikaci, PerfectSlim Drainer způsobí na povrchu pokožky termální šok, který ihned sníží teplotu kůže. Po 10 sekundách je kůže chladnější o 6 stupňů. Navíc, aktivní drenážní složení pomáhá stimulovat kožní mikrocirkulaci a usnadňuje tím látkovou výměnu. Toxiny a přebytečná voda jsou tak mnohem efektivněji odstraněny.

Gel nanášejte masážním pohybem od kotníků směrem nahoru pro lepší cirkulaci. Pak masírujte klenby chodidel, čímž stimulujete tok krve. Dokončete silnou masáží směrem nahoru ke kolenům. Pro ještě výraznější účinek aplikujte gel hned po ránu.

Perfektní chodidla za minutu Nerada se zdržujete péčí o svá chodidla? Vynechat je byla velká chyba, právě ony díky vynaložené námaze, potřebují vaši pozornost. Ať již vás tlačí čas či prostě jen nechuť, pořiďte si expresní péči z řady Foot Works od Avonu. Peelingová kúra One Step Pedicure čistí, vyhlazuje a hydratuje v jediném kroku. Přípravek obsahuje vlákna ze stvolu bambusu, která jemně odstraní odumřelé kožní buňky a zjemňují chodidla. Heřmánek a aloe mají zase zklidňující a hojivé účinky. Peeling je ideální způsob jak zjemnit a osvěžit svá chodidla. Osvěží a ošetří unavené nožky, zjemňuje a hydratuje chodidla. Jemná masáž na závěr dne dokáže povzbudit krevní oběh a nádherně ulevit bolavým nohám. Nanášejte 1 – 2x týdně na navlhčenou pokožku nohou, masírujte jemnými krouživými pohyby. Posléze důkladně opláchněte a hotovo!

Heparin proti křečovým žilám Při teplém počasí se kožní projevy u lidí trpících žilní nedostatečností často zhoršují – objevují se červené žilky (metličky), pigmentové skvrny, nohy otékají. Vyšší letní teploty s sebou nesou rizika také při cestování – např. tzv. „syndrom turistické třídy“ (vznik žilní trombózy při letech na větší vzdálenost).

Při účinné léčbě žilní nedostatečnosti se uplatňuje zejména komprese. Ne každý chce ale nosit stahovací elastické punčochy i v teplém počasí. „Za těchto okolností mohou být účinným řešením projevů žilní nedostatečnosti lokální, na kůži aplikované heparinové přípravky. Účinnou prevencí může být také série cévních cviků – jednoduchých pohybů nohou, které prokrvují žilní systém dolních končetin“, říká brněnská dermatoveneroložka Sabina Švestková.

Proto je vhodné mít doma, v práci i na cestách lokální heparinový přípravek. Ten působí proti pocitu těžkých nohou a omezí nehezké kožní projevy. Na českém trhu se k zevní léčbě žilních onemocnění používá několik volně prodejných přípravků s heparinem ve formě masti či gelu. Moderní formou aplikace léčivého heparinu je sprejová forma – přípravek ViaTromb Forte Spray Gel. Heparinový sprej ViaTromb je nejsilnější - obsahuje totiž nejvyšší koncentraci účinné látky, heparinu sodného. ViaTromb také jako jediný obsahuje liposomy, které zlepšují průnik léčivé látky pokožkou hluboko do postiženého místa. Praktickou výhodou spreje je i čistá aplikace – lze jej nanést prakticky kdekoli a kdykoli. Sprej po aplikaci vytvoří na kůži tenkou vrstvičku. Ta se rychle vstřebá a nezanechává žádné stopy.

Síla přírody pro maximální pohodlí Po celodenním vypětí si nohy zaslouží trochu pozornosti a hýčkání. Zvláště pokud strávily celý den v sandálech či na vysokých podpatcích. L'Occitane přichází s novou řadou péče o nohy a chodidla s výtažky máty a verbeny. Toto spojení přináší ledově chladivý pocit a osvěžující vůni.

Večer dopřejte chodidlům chladivou koupel se šumivými kuličkami, obohacenými o extrakt z verbeny a posilující mátový a antibakteriální šalvějový olej. Odměnou vám bude osvěžení v horkém dni a navrácení energie. Rozpusťte tři kuličky ve studené vodě. Dopřejte svým nohám 10 minut v šumivé koupeli a vychutnejte si uvolňující vůni esenciálních olejů.

Chladivý gel na nohy díky obsahu extraktu z organické verbeny a mátového esenciálního oleje dodá opravdový pocit svěžesti. Obsahuje šalvějový esenciální olej a pudr z tapioca, který zanechává na pudrový efekt a udržuje chodidla suchá. Při každodenním používání nebudete chodit s pocitem horkých a unavených nohou, ale lehkým a svěžím krokem. Proč třeba nepoužít tento gel pro energizující masáž nohou?

Poslední novinkou je Chladivá pěna na unavené nohy. Jakmile chladivou pěnu nanesete na pokožku, změní se na ledově svěží gelovou emulzi, která přináší úlevu unaveným nohám a propůjčuje dlouhotrvající pocit svěžesti. Originální receptura je obohacena o extrakt z organické verbeny a mentol. Esenciální olej z cypřiše podporuje mikrocirkulaci a dodává vašim nohám pocit lehkosti a komfortu. Dopřejte si jemnou masáž každé ráno a večer, začněte od kotníků směrem nahoru.

Pěnová epilace Existuje celá řada způsobů, jak přistupovat k odstraňování chloupků z těla. Každá žena však chce, aby to byl proces jednoduchý, rychlý a co nejméně bolestivý. Panasonic nyní proto přichází jako první na světě s inovací, kterou je pěnová epilace. Nové epilátory jsou plně omyvatelné a můžete je jednoduše používat také v kombinaci s pěnou. Konečně se tak epilace nemusejí obávat ani ženy s velmi citlivou pokožkou. S novými epilátory je celý proces epilace velmi šetrný a citlivý k vaší pleti, ale zároveň rychlejší a pohodlnější.

V porovnání s běžnou suchou epilací se při epilaci na mokro snižuje možnost výskytu podrážděných míst až o polovinu a nežádoucí chloupky zvládnete přitom odstranit až o 20 % rychleji. Epilační hlava dámských strojků Panasonic je navíc vybavena dvěma disky místo tradičního jednoho, takže vám epilace opravdu zabere jen minimum času.

Nové modely jsou vybaveny výkyvnou hlavou, díky které odstraníte chloupky rovnoměrně i v hůře dostupných partiích. Kluzná hlava se pohybuje ze strany na stranu a dokáže tak odstranit i velmi krátké chloupky. Od svých konkurentů se epilátory Panasonic liší také speciálními výměnnými nástavci pro epilaci rukou, nohou, podpaží, u modelu ES2057 nechybí nástavec pro holení a předepilační hřebínek. Nástavec pro podpaží a linii bikin má dvě rotační hlavy, které zvládnou epilaci i v partiích, kde chloupky rostou na všechny strany.

Svěžest v kapse Řada péče o nohy FootCare od Oriflame patří mezi dlouhodobě nejoblíbenější řady, a proto se odborníci rozhodli uvést na trh novinku v podobě Kapesního osvěžujícího spreje na nohy.

Chladivý a deodorační sprej na nohy obsahuje ženšen, který okamžitě osvěžuje a revitalizuje pokožku na chodidlech. Balení o objemu 25 ml s rozprašovačem je vhodné i na cesty. Stačí kdykoliv kdekoliv nastříkat sprej na nohy a rázem budou svěží a voňavé.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud