Vytaste drápky: Jak mít krásné a zdravé nehty

Vytaste drápky: Jak mít krásné a zdravé nehty

Hezké a upravené nehty by měly být samozřejmostí pro každou ženu, protože hned po obličeji jsou ruce to, na co se při pohledu na vás člověk zaměří. Jak se starat o nehty tak, aby vypadaly dobře, nelámaly se a netřepily?

Sušte si ruce

Po každém mytí rukou, sprše, koupeli nebo i návštěvě bazénu si dlaně řádně osušte ručníkem. Možná se vám to zdá jako samozřejmost, ale pokud tento úkon budete zanedbávat, může se stát, že se vám na rukou rozšíří mykóza, která se může dostat až do nehtu. Osušení proto věnujte dostatečnou pozornost.

Pokračování 2 / 7

Hydratujte nehty i kůžičku kolem

Existuje spousta krémů na ruce či přímo na nehtové lůžko a okolní kůžičku, aby nebyla tvrdá, často ale postačí obyčejná vazelína. Mějte ji neustále po ruce – v pracovním stole, na nočním stolku i v přihrádce v autě. A nezapomeňte si ruce několikrát denně namazat.

Zkuste na nehty včelí vosk. Podívejte se na video:

Pokračování 3 / 7

Používejte gumové rukavice

Nejvíc dostávají ruce zabrat při úklidu a mytí nádobí, kdy na ně působí špína spolu s chemickými čisticími prostředky. Zabrat ale dostávají i nehty. Je ale snadné se tomu bránit. Stačí, když si v drogerii koupíte gumové rukavice, které budete používat při uklízení, mytí nádobí i na zahrádce. Než do nich vklouznete, použijte krém na ruce.

Pokračování 4 / 7

Pečujte o kůžičku

Kůžička kolem nehtového lůžka si také zaslouží péči. Rozhodně ji ale nikdy nezastřihávejte, mohla byste se zranit, a zanést si tak infekci. Pořiďte si pomerančové dřívko nebo gumovou špachtličku a kůži pravidelně zatlačujte, nejlépe po koupeli, když je změkčená.

Pokračování 5 / 7

Pilujte správně

Ano, i pilování nehtů je věda. O tom, že stříhat nůžkami byste je neměla, se snad ani nemusíme bavit. Na pilování si pořiďte nejlépe skleněný pilník, kovovým se vyhýbejte. Stejně tak se této úpravě nevěnujte po sprše nebo koupeli, kdy jsou nehty měkké a náchylné na poškození. Skleněným pilníkem pak pilujte vždy jen jedním směrem, ne tam a zpátky.

Pokračování 6 / 7

Nebojkotujte laky na nehty

I když se vám možná nelíbí barevné laky na nehty a nejste typ, který by měl v oblibě dekorativní kosmetiku, použití laku byste se neměla vyhýbat. Můžete si vybrat ten bezbarvý, který vaše nehty zpevní a navíc budou vypadat lépe. Hlavní ale je, že řada laků už obsahuje vyživující složky, které vašim nehtům dodají potřebnou sílu.

Vyrobte si vlastní lak na nehty. Více informací najdete ve videu:

Pokračování 7 / 7

Nezapomeňte na vitamíny

Jestli bojujete se třepícími a lámajícími se nehty, zamyslete se také nad jídelníčkem. Zařaďte do něj vajíčka a mléko kvůli zinku, který má na nehty blahodárný vliv a zamezuje tvorbě nevzhledných bílých skvrn. Houby, arašídy, grapefruity nebo játra vám zase zajistí přísun vitamínu H, který nehty zpevní a jako bonus vyživí i vaše vlasy.

Doporučujeme

Články odjinud