Další díl seriálu o likvodování skvrn na oblečení.
Vyzrajeme na skvrny - pokračování
Skvrny z jídla
Červená řepa
- okamžitě opláchněte studenou vodou a nechte odmočit přes noc. Do
skvrny vetřete tekutý prací prostředek a vymáchejte. Vlhkou skvrnu
postříkejte boraxem a zalejte vařící vodou
Čokoláda
- seškrábejte, opláchněte studenou vodou a namočte v pracím
prostředku. Vytrvalé skvrny zkuste odstranit ředidlem
Džem
- vymáchejte ve studené vodě a namočte v tekutém pracím prostředku.
Podle potřeby vyčistěte ředěným peroxidem vodíku
Hořčice
- vymáchejte ve studené vodě a namočte v tekutém pracím prostředku
Kečup
- vymáchejte ve studené vodě a namočte v tekutém pracím prostředku.
Podle potřeby vyčistěte metylalkoholem
Máslo
- vyperte v horké vodě. A nebo vyčistěte ředidlem a vysušte
vysoušečem na vlasy
Omáčky
- namočte ve studené vodě nebo v pracím prostředku, případně zkuste
vyčistit chemicky
Smetana
- vypláchněte studenou vodou a vyperte s pracím prostředkem
Vejce
- vymáchejte ve studené vodě a pak vyperte s pracím prostředkem.
Vytrvalé skvrny namočte v peroxidu vodíku, do kterého jste přidali
pět kapek čpavku
Zmrzlina
- odstraňte lžící nebo nožem a namočte v teplém pracím prostředku.
Mastný základ vyčistěte rozpouštědlem
Žvýkačka
- vložte oděv do mrazničky nebo místo potírejte kostkami ledu.
Zmrazenou žvýkačku snadno odtrhnete. Zbytek očistěte metylalkoholem
nebo čistým lihem.
(příště -dokončení)
autor: Zuzka Kvídová
include("info/nazor.php");=""?>