Vyzrajte na úzkost, stres a špatnou náladu  | SWISS PHARMACEUTICAL INVESTMENT LLC

SWISS PHARMACEUTICAL INVESTMENT LLC

Vyzrajte na úzkost, stres a špatnou náladu

Se stresem se v dnešní hektické době potýká téměř každý z nás. Úzkost a psychické vypětí můžeme pociťovat kvůli rozvodu, ztrátě zaměstnání, nedostatku financí nebo i stěhování. Stále častěji jsme však ve stresu pod tlakem každodenního zvládání soukromého i pracovního života. Jak na vše vyzrát?

Stres vyvolává v lidech pocit úzkosti a strachu. Určitá míra stresu může být pro nás přínosem, jelikož nás nutí k lepším výkonům. Nadmíra stresu však není z dlouhodobého hlediska vhodná a může být pro lidské zdraví i nebezpečná. Nadbytek stresu totiž může vést k celé řadě onemocnění, snižovat imunitu, ovlivňovat zažívání a zhoršovat paměť či schopnost soustředění. Časté úzkostné stavy pak mohou dokonce způsobovat i panické ataky. 

Jak bezpečně eliminovat stres?

Základem pro lepší psychickou pohodu a dobrou náladu je identifikovat zdroj stresu a úzkosti. Nebojte se v případě potřeby požádat o pomoc. Ať už se jedná o přátelé, rodinu, partnera, kolegu nebo odbornou pomoc psychologa či terapeuta. Pokud máte starostí nad hlavu a každý po vás něco chce, naučte se říkat NE! Člověk musí být v určitých případech trochu sobecký, zejména pokud se jedná o jeho duševní zdraví. Důležité je také najít si čas pro odpočinek. Někdo relaxuje u knihy či filmu, jiný na procházce v přírodě nebo sportováním. Je jen na vás, co si zvolíte. Určitě je ale důležité neutápět stres a špatnou náladu v alkoholu a nezdravém jídle.

Vsaďte na bylinky

Již naše babičky a prababičky se pro dobré duševní rozpoložení obracely o pomoc k přírodě.

  • Třezalka tečkovaná patří mezi nejoblíbenější byliny v boji se stresem a úzkostí. Tato rostlina se užívá i při problémech s usínáním a žaludečních neurózách. Pro požadovaný efekt je třeba třezalku užívat pravidelně minimálně dva až tři týdny.
  • Při úzkosti a nespavosti je skvělou volbou kozlík lékařský. Ten obsahuje valepotriáty a terpenické látky, které mají zklidňující účinky. Snižuje tak dobu usínání a zlepšuje kvalitu spánku.
  • Pro navození klidu a pohody je oblíbená i meduňka lékařská. Nejenže krásně vodí, ale má i blahodárné účinky na naši psychiku. Právě díky vonným silicím, které mají uklidňující účinek, odstraňuje stres a napětí a pomáhá při přepracování, únavě a melancholii.
  • Šafrán setý patří mezi další bylinku, která je skvělým pomocníkem na potlačení nervozity, podrážděnosti a napětí.

Zázračný L-tryptofan

S odbouráním stresu a navozením psychické pohody vám pomůže také L-tryptofan. Jedná se o aminokyselinu, která působí jako přírodní regulátor dobré nálady. L-tryptofan můžeme řadit mezi tzv. mozkové nutrienty, které ovlivňují aktivitu mozku a upravují psychické problémy. Bezpečně se postará o příliv energie a dobré nálady, neboť právě z něj tělo produkuje hormon serotonin, kterému se přezdívá také hormon dobré nálady. L-tryptofan je běžně obsažen ve stravě (kuřecí maso, kešu, banány, špenát, mléčné výrobky) nebo ho můžete doplnit pomocí doplňků stravy.

Přírodní pomoc z lékárny

Existuje mnoho přírodních látek, které mohou pomoci lépe odolat stresu, zmírnit napětí či úzkost. Je ovšem důležité vědět, jak je správně užívat. Proto jsou lepší extrakty z bylin ve formě doplňků stravy. Vyzkoušejte přípravek De-press, který obsahuje unikátní kombinaci bylin v čele s kozlíkem lékařským pro lepší vyrovnání se stresem a meduňkou přispívající k celkovému uvolnění a pozitivní náladě. Vzácný šafrán tyto účinky synergicky posiluje a urychluje jejich nástup, pomáhá vyrovnat se s pocity úzkosti a udržovat tak dobrou náladu. Součástí doplňku stravy je také vysoká dávka L-tryptofanu (zdroje tzv. hormonu štěstí), vitamin B6 a hořčík pro snížení únavy a vyčerpání. De-press je k dostání v lékárnách a na e-shopu.

Doporučujeme

Články odjinud