Vzdělání a řemeslo

V Českých Budějovicích bude probíhat již 6. ročník školské výstavy pořádané s garancí Ministerstva školství ČR - VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO. Je to největší přehlídka českého středního a odborného školství.

Vzdělání a řemeslo

Ve dnech 24. 9. - 27. 9. 2000 bude probíhat na výstavišti v Českých Budějovicích již 6. ročník školské výstavy pořádané s garancí Ministerstva školství ČR - VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO. Je to největší přehlídka českého středního a odborného školství. Výstava je prezentací středních škol a učilišň, které aktivní účastí na výstavě oslovují odbornou i rodičovskou návštěvnickou veřejnost. V počtu prezentovaných škol nemá tato výstava v České republice konkurenci. Na letošní výstavě bude zastoupeno více než 130 škol. Nedílnou součástí výstavy je prezentace výrobců školních pomůcek, nakladatelství a vydavatelství učebnic, vzdělávacích audio a video programů, představení vzdělávacích projektů a nadací. S touto výstavou současně proběhne na výstavišti i výstava DÍTĚ A JEHO SVĚT, která je zaměřená především na hračky a volný čas dětí.
Jako každý rok výstavu doprovází kulturní a vzdělávací program. V jednotlivých pavilonech budou probíhat besedy a porady na různá témata, např. poradna Speciálně pedagogických center s postižením zraku, sluchu a řeči v rámci celostátního projektu integrace, besedy o výuce výpočetní techniky na školách, dále se bude hovořit o drogách v besedě nazvané "Co mi droga dala, co mi
droga vzala".
Ve spolupráci s MŠMT budou probíhat soutěže v různých oborech. Pro děti je připravena soutěž o ceny "Kufrování s Dominem". Navíc si děti mohou prohlédnout přenosový vůz internetového Radia Domino. Hry a zajímavý program připravilo Hnutí Brontosaurus. Letošní novinkou na soutěžním poli bude otevřený turnaj pro školy v zahradních šachách s obřími figurami.
Vyvrcholením výstavy odborného školství VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO bude soutěž o nejlepší prezentaci školy a nejlepší exponát. O nejlepší exponát se bude soutěžit v 5 oborech (technický obor, umělecký obor, oděvní a kožařský obor, gastronomický obor - slavnostní tabule, ostatní obory). Hodnocení proběhne během prvního dne výstavy. Sponzorem odborného soutěžního programu je firma TRANSGAS, s.p..
Výstava bude otevřena od 24. září do 26. září od 09:00 do 17:00 hodin, 27. září od 09:00 do 16:00 hodin

Doporučujeme

Články odjinud