Vzhůru na hon: Zvěřinové hody

2. 10. 2016
Vzhůru na hon: Zvěřinové hody
Podzimní období již tradičně patří divočině. V lesích se konají hony a v kuchyni následně velkolepé vyvařování. Zvěřina potřebuje čas a trochu námahy, býsledek ale vždycky prostě stojí za to.

Křepelky se slaninou a kapustou

4 porce příprava: 75 minut

4 křepelky, sůl a pepř, rostlinný olej, 8 plátků slaniny, 1 kapusta, 1 velké jablko, 200 g minicibulek, 125 ml cideru, 125 ml kuřecího vývaru, 2 lžíce másla

Troubu zapněte na 190 °C. Osušené křepelky osolte a opepřete. Ze všech stran je zprudka orestujte. Vyjměte z pánve, zabalte do slaniny a převažte provázkem. Do pekáče vytřeného výpekem naaranžujte listy kapusty, nakrájené jablko, očištěné cibulky a křepelky. Podlijte cidrem a vývarem. Přidejte máslo. Pečte asi 45 minut. Po vyjmutí nechte asi 10 minut zchladnout a podávejte.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Neodkládejte důležité administrativní záležitosti, mohlo by se vám to stát velice brzo osudným. Pečlivě se zajímejte o svá práva, ale zejména o své povinnosti. Krouží kolem vás osoba,…

Nejčtenější články