Vzhůru na hon: Zvěřinové hody

2. 10. 2016
Vzhůru na hon: Zvěřinové hody
Podzimní období již tradičně patří divočině. V lesích se konají hony a v kuchyni následně velkolepé vyvařování. Zvěřina potřebuje čas a trochu námahy, býsledek ale vždycky prostě stojí za to.

Křepelky se slaninou a kapustou

4 porce příprava: 75 minut

4 křepelky, sůl a pepř, rostlinný olej, 8 plátků slaniny, 1 kapusta, 1 velké jablko, 200 g minicibulek, 125 ml cideru, 125 ml kuřecího vývaru, 2 lžíce másla

Troubu zapněte na 190 °C. Osušené křepelky osolte a opepřete. Ze všech stran je zprudka orestujte. Vyjměte z pánve, zabalte do slaniny a převažte provázkem. Do pekáče vytřeného výpekem naaranžujte listy kapusty, nakrájené jablko, očištěné cibulky a křepelky. Podlijte cidrem a vývarem. Přidejte máslo. Pečte asi 45 minut. Po vyjmutí nechte asi 10 minut zchladnout a podávejte.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Příjemný týden ukončí stejně příjemný pátek, který se objevil nějak rychle. Nutno říci, že jste celým obdobím propluli bez sebevětších potíží. Myslíme, že na vás čeká zasloužená finanční…

Nejčtenější články

Doporučujeme